Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Через ворожий обстріл у Марганці пошкоджено дві пам’ятки культури


11.08.2022

Через ворожий обстріл Марганця, що стався минулої ночі, пошкоджено дві пам’ятки. Агресор понівечив будинок культури та школу мистецтв. Про це стало відомо під час робочої поїздки на Дніпропетровщину міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.
«Агресор воює проти нашої ідентичності. Навмисно цілить у культурні об’єкти. Намагається зруйнувати нашу пам’ять. Аби не залишилося нічого, що пов’язує нас із коренями. Важливо зберегти спадщину. Працюємо на культурному фронті», – зазначив Олександр Ткаченко.
Він додав: загалом в Україні через ворожі обстріли зруйновано вщент або пошкоджено понад 450 об’єктів культури.
Серед них – будинок культури у Марганці, якому майже 70 років. Ракета пробила 3-й та 2-й поверхи та вибухнула на 1-му. Там загорілася бібліотека.
Мистецька школа постраждала менше. Снаряди влучили поруч. У будівлі вибиті вікна, зачепило і стіни.
За словами заступниці голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ольги Горб, загалом у регіоні ворожі обстріли пошкодили 4 культурні пам’ятки.
«Одразу ремонтуємо пам’ятки культури, які постраждали від обстрілів – обласним чи місцевим коштом. Спершу проводимо оцінку руйнувань, далі виїжджають будівельники і максимально швидко усувають пошкодження», – зазначила Ольга Горб.