Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Криворізькі меценати допомогли з ремонтом Високопільської амбулаторії на Херсонщині 


22.03.2023

Підприємці з Криворізького району Дніпропетровщини долучились до оновлення амбулаторії у Високопільській громаді на Херсонщині. Допомогли перекрити дах, замінити вікна та двері. Нині ремонт медзакладу триває. На деокупованій території побував начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак. 
«Заїхав із дружнім візитом до наших сусідів – на Херсонщину. Побував у селі Високопілля, яке майже сім місяців було під ворожою окупацією. Поранене, виснажене обстрілами та свавіллям агресора. Попри це – незламне й привітне. Сюди повертаються люди, а значить і життя, – зазначив Сергій Лисак.   
Очільнику області показали, чим підприємці з Криворізького району допомогли мешканцям Херсонщини. Вони вклалися в ремонт місцевої амбулаторії. Вже перекрили дах, замінили вікна на двох поверхах, встановили вхідні двері.   
«Як тільки звільнили Херсон, почалися відновлювальні роботи. До нас звернулися з Високопільської громади. Попросили допомоги з медзакладом. Не змогли залишитися осторонь. Нині тут продовжуються ремонтні роботи. Вірю, що цей об’єкт буде завершений повністю з домогою громадських організацій і небайдужих людей», – розповів начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.
Медзаклад облаштовують на заміну лікарні, яку розбив агресор. У будівлі, що вціліла найбільше.  
«Тут 5 лікарів працюють. Вони всі повернулися: педіатр, сімейні, два терапевти. Облаштували денний стаціонар. Примітивний, але люди звертаються. Працюємо повний робочий день. Вакцинуємо, оглядаємо», – сказала лікарка Наталія. 
Вона додала, що у будівлі відкрили стоматологічний кабінет.
Найближчим часом повернуться хірург, психіатр. Вони також працюватимуть.
«Ця невеличка, нехай і не супер сучасна амбулаторія – наш порятунок. Місяці окупації люди не мали доступу до медичної допомоги. Банально не було ліків», – наголосила голова Високопільської громади Ганна Шостак-Кучмяк.
Зараз же, каже, пацієнти можуть прийти на прийом до різних фахівців.