Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Нам достеменно відомо, хто саме віддавав наказ на знищення житлового будинку у Дніпрі – Генпрокурор


16.01.2023

Достеменно відомо, хто саме віддав наказ знищити багатоповерхівку в Дніпрі. Про це заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін на місці трагедії. За його словами, росіяни вдарили такою самою ракетою, як по торговельному центру «Амстор» у Кременчуці та житловому будинку в Сергіївці Одеської області.
«Що дуже важливо – і у Сергіївці, і в Кременчуці, і у Дніпрі – жодного воєнного об’єкту поруч. Дуже далеко від лінії фронту. Це доводить те, що країна-агресор знищує український народ», – наголосив Андрій Костін. 
Він додав, що цього тижня буде прийняте рішення щодо об’єднання цих  кримінальних проваджень. Вони пов’язані загибеллю людей, руйнуванням цивільних об’єктів, застосуванням однакової надшвидкої зброї.  
«У російській армії час від часу змінюють керівництво. Але саме цей підрозділ військово-космічних сил, саме цей полк дальньої авіації керується тими самими керівниками. Те, що вони зробили у Сергіївці, у Кременчуці, інших містах, позавчора у Дніпрі, свідчить, що найвище військово-політичне керівництво країни-агресора підтримує таку тактику ведення війни, як вбивство мирних громадян», – сказав Андрій Костін. 
Він підкреслив: за акт агресії має бути покарання для вищого керівництва Російської Федерації. Воно можливе тільки через спеціальний міжнародний трибунал.
«Мій сигнал для всього цивілізованого світу: кожен день затримки із вашим рішенням – підтримати позицію всіх українців щодо створення спеціального трибуналу – коштує життя українських громадян. Тому будьте принципові, хоробрі, підтримуйте Україну та українців в тому, щоб жоден воєнний злочин від країни-агресора не уник справедливого покарання», – сказав Андрій Костін. 
14 січня російська ракета Х-22 влучила в 9-поверхівку у Дніпрі. Загинуло 40 людей,  76 – поранені. Рятувальники продовжують розбирати завали та шукати людей.