Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Агровиробники отримають насіння кукурудзи від міжнародних партнерів 


08.05.2023

Сільгоспвиробникам Дніпропетровщини безкоштовно надають насіння кукурудзи. Посівний матеріал отримають більш ніж 90 аграріїв. Така допомога – від американських партнерів. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 
«Міжнародні партнери підтримують українських аграріїв, що займаються кукурудзою. Безкоштовно надають понад 15 тис. мішків насіння. Таку допомогу отримають і понад 90 аграріїв регіону. Ті, хто подав заявку через Державний аграрний реєстр», – зазначив в. о. начальника управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОВА Ярослав Когут.  
Посівний матеріал – для сільгоспвиробників, які оброблять від 5 до 500 га сільгоспугідь. Мікро-, малих та середніх підприємств. Один агровиробник отримає до 25 мішків насіння.
Така допомога – від Програми USAID з аграрного та сільського розвитку. Загалом насіння кукурудзи отримають понад 700 сільгоспвиробників з усієї країни.
«Аграрії Дніпропетровщини вже сіють кукурудзу. Загалом планують зайняти нею понад 240 тисяч гектарів», – додав Ярослав Когут.