Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Черкащина зустрічає гостей


25.06.2021

Впродовж 16-18 червня в Черкасах відбулась масштабна агровиставка-фестиваль AGROSHOW Ukraine в рамках якої Україна вперше відзначила Всеукраїнський День фермера. Хочемо згадати як це відбувалось та повернути Вас у атмосферу неймовірного свята, яке організували для аграріїв.
З офіційним візитом на AGROSHOW завітали міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко та голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.
Роман Лещенко, уродженець Черкащини від імені відродженого Міністерства наголосив: «Я знаю, що в основі нашої державності – український фермер. І я покладаю великі надії на те, що спільними зусиллями в рамках відродженого міністерства ми вирішимо стратегічні цілі».
Очільник ОДА відмітив, що для області важливим напрямком є співпраця з фермерськими господарствами і виступив зі словами привітання: «Для Черкащини надзвичайно важливо аби розвивався сільськогосподарський сектор, сільськогосподарський напрямок, тому що там, де є фермер, на сьогоднішній день є об’єднана територіальна громада. Там, де не має фермера – немає робочих місць і така громада поступово починає зникати».
Міністр та очільник області вручили подяки керівникам фермерських господарств Черкаської області, а Черкаський джазовий оркестр задав настрій всьому святу.
Організатори AGROSHOW – сестри Ірина та Валерія Ващенко, співвласниці компанії «Землероб» кажуть: «Для нас – велика честь започатковувати традицію святкування Всеукраїнського Дня Фермера на рідній Черкащині і щороку зустрічати тисячі аграріїв саме тут».
Генеральний спонсор AGROSHOW – компанія «Землероб», яка надає послуги з точного землеробства та агрохімічного дослідження ґрунту, та спонсор виставки –  компанія Ukravit – найбільший вітчизняний виробник ЗЗР в Україні.
Фестиваль інновацій в рамках AGROSHOW cтав найбільшою в Україні виставкою обладнання, технологій точного землеробства, управління господарством та земельним банком. Спонсором  фестивалю виступила компанія «TRIMBLE», яка представляє високоточні сільськогосподарські рішення для точного землеробства.
Учасники виставки, яких було близько двохсот представили новинки техніки та обладнання. На стендах кипіла робота. Фермери активно цікавились обладнанням та технікою до нового сезону, а учасники готові були представити рішення для невеликих фермерів та агрокомпаній з великим земельним банком.
17 червня на гостів очікувала насичена розважальна програма. В цей день на AGROSHOW завітало більше 7000 відвідувачів з усіх куточків України. Відбулось нагородження фермерських господарств 12 областей України, які приїхали з неймовірною групою підтримки. Їм вручили дипломи та пам’ятні футболки зі слоганом заходу «ФЕРМЕРИ РУЛЯТЬ». 
За підтримки Асоціації Фермерів та приватних землевласників України пройшли шалені тракторні перегони в яких взяли участь фермерські господарства Черкаського району, відбулись заїзди поза класом навантажувача «Маніту» та всюдиходу українського виробництва «Атлас». Подивитись на заїзди зібралось більше 1000 гостей, які вболівали за своїх фаворитів. Техніка змагалась за першість у часі, проїжджаючи перешкоди, багнюку та паркуючись у «гараж». Переможець став учасником феєричного шоу – мийки трактора.
Про те, що свято викликало неабиякий інтерес серед аграріїв свідчить їх безпосередня участь у програмі. Справжнім хедлайнером музичної сцени став колектив Харківського молочного комбінату, що випускає молочні продукти під брендом «Агромол» з кавером на пісню «Шум» гурту GoA. Гості заходу вже прозвали цей виступ неофіційним гімном Дня Фермера.
Відзначила найкращих аграріїв у номінації «Амбасадор принципів розумної агрономії» компанія-партнер виставки AGROSHOW – ALFA Smart Agro. Вони визначили дев’ять агровиробників-новаторів, які використовують інноваційні технології в управлінні та виробництві на нагородили їх на Головній сцені AGROSHOW.
На сцені виступав гурт «Крутий Заміс», який зібрав сотні шанувальників біля сцени, розігрували десятки призів, дівчата билися в багнюці, лунали DJ-сети. Аграрії дійсно могли відпочити і добре розважитись на AGROSHOW.
Яке ж свято без виступів артистів? На Всеукраїнський День фермера завітала з виступом NK – Настя Каменських. Перед її виступом ведучий організував флешмоб – багатотисячна аудиторія скандувала «Фермери рулять!» Цю ідею підхопила і сама зірка, замінивши слова своєї відомої пісні на «Фермери рулять»!
Загалом, на Черкащині вдалось започаткувати традицію святкувати Всеукраїнський День фермера. Гості AGROSHOW 2021 ще довго будуть згадувати велике дружнє застілля, яскраву програму та емоції які вони отримали відзначаючи свято аграріїв усією Україною. У 2022 році, організатори обіцяють не менш масштабне свято та ще більше сюрпризів у програмі для тих, хто годує світ!