Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Із «Сингентою» працюй на повну!


19.06.2014

Ще не так давно ми дивувалися надвисоким врожаям сільськогосподарських культур у Західній Європі. Основним секретом того «дива» було і залишається ґрунтовне впровадження в сучасне аграрне виробництво передових технологій вирощування, захисту, зберігання врожаю при застосуванні новітньої сільськогосподарської техніки. Тепер ці «секрети» стали доступними й українським аграріям, котрі іноді сягають таких же вершин, а то й піднімають планку вище. Скажімо, нові гібриди соняшнику на окремих полях нашої держави вже дають з гектара понад 50 центнерів валового збору.
Досить помітну роль в цій важливій справі відіграє міжнародна аграрна компанія «Сингента», представництво якої є також і в Дніпропетровській області. Саме через неї аграрії Придніпров’я і південно-східного регіону України мають змогу отримувати високоякісне урожайне насіння сортів та гібридів сільськогосподарських культур і засоби захисту їх від хвороб та шкідників. Впродовж багатьох років співпрацює «Сингента» з агрокорпорацією «Степова», землі якої знаходяться переважно на території Синельниківського району (понад десять тисяч гектарів). Саме з приводу укладення довготривалої двосторонньої угоди про співробітництво на базі цієї агрофірми відбувся розширений семінар-практикум, на якому були присутні керівники і спеціалісти не тільки Дніпропетровщини, а й сусідніх областей України.

…База для проведення семінару була вибрана не випадково, адже агрокорпорація «Степова» (керівник Леонід Рисін) займається вирощуванням насіння багатьох сільськогосподарських культур, працює на аграрному ринку без посередників.
- Сьогодні, - розповідає заступник директора агрокорпорації з науки Любов Максимова, - ми представили на демонстраційному полігоні ділянки зернових і бобових культур, кукурудзи, сорго, соняшнику, де проведено весь комплекс агротехнічних заходів. Це наочний приклад того, як потрібно вирощувати і захищати сільгоспкультури від шкідників і хвороб.
От, наприклад, ще кілька років тому ми мали проблему з якістю запилення гібридних посівів соняшнику. Зараз проблему вирішили, закупивши понад тисячу бджолосімей власної пасіки. Тепер же, звісно, з «Сингентою» партнерство стане ще міцнішим. Це наш двосторонній інтерес.
- Цей семінар дещо відрізняється від попередніх тим що ми запрошували не керівників районів, областей, а безпосередньо самих виробничників, аби вони могли на власні очі побачити всі новинки наукових досягнень, - уточнив керівник регіонального підрозділу ТОВ «Сигента» в Дніпропетровський області Сергій Бут. - Зі свого боку створили для них максимум зручностей: забезпечили і літературою, і відеоматеріалами, і провели десятки лекцій в польових умовах і палаткових класах, щоб учасники заходу змогли якщо не відразу зрозуміти новинки сучасного вирощування й захисту рослин, то згодом віднайти за нашого сприяння шляхи до вирішення цих проблем. Тут же ми пропонували й надання практичного досвіду з виїздами в господарства і багато чого іншого. Головна мета, щоб всі зрозуміли - без сучасних підходів ведення агробізнесу бажаних результатів досягти неможливо!
- Сьогодні без «Сингенти», - прокоментував голова СФГ «Павлівське» Васильківського району Олександр Гусак, - ми себе не бачимо. Це надійний партнер, від якого ми вже не перший рік отримуємо не тільки високоякісні сорти та гібриди, а й гербіциди та пестициди. А цього разу вони показали, що можуть значно більше. Молодці. Завдяки їм і, звичайно, нашим старанням ми щороку маємо досить високі врожаї сільгоспкультур. От тільки б пом’якшала трохи ціна на їхній товар…
…У червні агрокорпорація «Степова» уклала з «Сингентою» угоду на тривалу співпрацю. Ще багато хто виявив того дня бажання стати партнером цієї міжнародної компанії.

Олександр СВЯТИНА. Синельниківський район, 
Дніпропетровська область.