Поточний № 4 (1431)

17.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Лицарі» сокири і ножа


05.06.2013

З інтервалом у кілька годин на Запоріжжі сталося два жорстокі вбивства. Перший злочин скоїв у селищі Веселому 32-річний безробітний, нещодавно випущений на волю з тюрми. Його жертвою стала випускниця місцевої школи, яка, за ще не підтвердженою версією, відмовилася вступити з виродком в інтимний зв’язок. У під’їзді будинку, де мешкала 17-річна дівчина, нелюд завдав їй кілька ножових ударів, від яких бідолашна померла на місці трагедії.

Слідчо-оперативна група Веселівського райвідділу міліції швидко встановили особу вбивці й затримали його. Стаття 115 Карного кодексу України (умисне позбавлення життя) передбачає ув’язнення на термін від семи до п’ятнадцяти років.
Ще суворіше – довічне ув’язнення – передбачає чинне законодавство України для 51-річного мешканця Запоріжжя, який зарубав сокирою вагітну (!) жінку-фельдшера. Як розповів очільник незалежної профспілки лікарів «швидкої допомоги» Анатолій Сидоренко, о 18.00 на виклик до хворої поїхала бригада з трьох осіб – лікаря і двох фельдшерів. На вулиці Вроцлавській (Заводський район) їх «зустрів» неадекватний син занедужалої пенсіонерки: спершу він облив бригаду кислотою, а затим пустив у хід ще й сокиру. Лікаря і молодого фельдшера шпиталізовано з важкими травмами й опіками, а їхня 29-річна вагітна колега, котра вже півроку носила у собі дитинку, загинула на місці.
Правоохоронці оперативно, на місці злочину, затримали вбивцю. Хід розслідування взяв під особистий контроль прокурор області, повідомила його прес-секретар Маріанна Власова. Дані про НП внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ч.2 статті 115 Карного кодексу України).
У день поховання убитої жінки всі карети «швидкої допомоги» працювали з траурними стрічками не лише у Запоріжжі.
Щодо убивці, то в’язниця, судячи з інформації медиків, йому не загрожує. На цьому акцентують в облуправлінні міліції: «Згідно списків, наданих обласним психоневрологічним диспансером, і тлумачення районного лікаря-психіатра, затриманий стоїть на обліку не як соціально небезпечний душевнохворий, а як хворий шизофренією».
Отже, усього-на-всього примусове лікування. Варто, судячи з обставин злочину, спитати і з психіатрів, не без вини яких, за великим рахунком, сталося вбивство. Чому вони не побачили небезпеки для оточуючих в людині, яка все життя, як свідчать сусіди, знущалася навіть над своєю матір’ю? Бідолаха не виходила зі стресового стану, очікуючи чергових побоїв від «синочка», якого психіатри поставили на явно не той облік…

Андрій БАГНЮК. 
Запорізька область.