Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Москвичі знову на дніпропетровському манежі


07.08.2013

ЯК ПОВІДОМИЛА керівник проекту Тетяна Конопльова на прес-конференції, програма цирку по-своєму унікальна і тут зібрані всі найкращі номери Московського цирку на Цвітному бульварі. Програма присвячена річниці з дня народження Юрія Нікуліна.

До речі, заслужений артист Росії, дресирувальник Микола Тимченко, який в молодості виступав в програмі Московського цирку на Цвітному бульварі разом з відомими коміком Юрієм Нікуліним, сьогодні презентуватиме дніпропетровцям надзвичайні можливості масивних і, здавалося, неповоротких морських левів і сивучів.
Цікаво, що вперше Микола Тимченко познайомився з морськими тваринами у Новоросійському дельфінарії, де працювала його мама Ніна Федорівна. Служба в армії ще дужче поріднила юнака з морем. Строкову службу він проходив у Севастополі на Балаклавській військовій базі тренером морських тварин. Тільки через багато років, коли з цієї бази було знято гриф секретності, стало відомо, що у Балаклаві проводились експерименти по створенню із морських тварин бойових машин по знищенню плавців-диверсантів і підводному захисту кораблів, які стояли у порту. Два роки служби в Балаклаві дали неоцінений досвід робот з такими морськими тваринами, як моржі, морські котики, білухи.
Після армії М. Тимченко працював на кафедрі Інституту морських тварин Академії наук Росії. Потім був вдалий дебют циркового шоу, що остаточно визначив долю Миколи Тимченка як підкорювача морських тварин.
За 25 років дресирувальнику вдалося навчити свої підопічних робити до 40 різноманітних трюків. Гігантські патагонські морські леви і далекосхідні сивучі, вага яких більше 1 тонни, з ним танцюють вальс, крутять обручі навіть на ластах, грають із глядачами у футбол тощо.
Взагалі програма «Зірки манежу і моря» наповнена цікавими номерами з різноманітними птахами і тваринами: вас вразить «Голубина фантазія» Марини Якубової, в якій задіяно 50 голубів, білі красені коні Олени Павлович викличуть у вас захоплення, а комічна дресура собачок Юлія Якубовського - здивування і сміх.
Акробати на батутах і гімнасти на турніках під керівництвом Романа Симоненко продемонструють рекордні трюки, а під куполом цирку своєю граціозністю, гнучкістю і сміливістю буде заворожувати глядачів лауреат міжнародного конкурсу в Парижі «Цирк завтрашнього дня» Анна Расцова.
Розважати глядачів упродовж програми буде соло-клоун Харрі - Ігор Яшніков, заслужений артист Росії, володар призу «Срібний клоун» на Міжнародному фестивалі в Монте-Карло.
Отож на всіх, хто завітає до Дніпропетровського цирку в серпні, чекає незабутнє свято вражень.

Яна ОЛЕКСЮК.