Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Дніпропетровщині продовжують вакцинувати дітей відповідно до календаря щеплень


11.03.2022

В області продовжують планову вакцинацію дітей. Зокрема, відповідно до графіку роблять щеплення від кашлюку, дифтерії та правця, поліомієліту. А також кору й туберкульозу. Аби імунізуватися, потрібно звернутися до сімейного лікаря чи педіатра. Амбулаторії працюють, повідомили під час брифінгу.
«Усі кабінети щеплень при амбулаторіях працюють. За графіком проводимо вакцинацію дітей. Область має достатню кількість вакцин від дифтерії, правця, кашлюку. З батьками постійно на зв’язку їхні сімейні лікарі та педіатри», – сказала начальниця відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталія Шмалько.
Отримати планове щеплення можуть також діти, які евакуювалися з інших областей. Для цього батькам слід звернутися до найближчої амбулаторії.
 «У лютому розпочали кампанію масової вакцинації дітей від поліомієліту. Найперше імунізували тих, хто вчасно не отримав щеплення. Усе пройшло за планом. Зараз продовжуємо вакцинувати хлопців та дівчат відповідно до календаря щеплень», - сказала Наталія Шмалько.
Якщо дитина пропустить щеплення за віком, його можна буде зробити пізніше за індивідуальним графіком.
Також на Дніпропетровщині продовжується вакцинація від коронавірусу. У наявності усі види вакцин.