Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Найбільший каталог рослин в Україні


25.03.2023

СЬОГОДНІ ми спілкуємося з Остапом Михацем,  співзасновником найбільшого в Україні каталогу для садівників і городників, який БЕЗКОШТОВНО надсилається всім охочим. Він уже друге десятиліття збирає унікальні рослини з різних куточків світу і ділиться з іншими професіоналами та  садівниками-аматорами. 
 
- У вашому асортименті - понад 4 тис. рослин. Як вдалося Вам зібрати такий  величезний асортимент? 
-  Хочемо зробити доступними кожному найсмачніші,  найурожійніші, найкрасивіші, а ще найунікальніші рослини, які є мрією багатьох колекціонерів. Ми співпрацюємо з дослідними станціями, ботанічними садами, колекціонерами і в Україні, і поза її межами. Ми відвідуємо найкращі вітчизняні та закордонні виставки, семінари. До нашого каталогу входять легендарні сорти, перевірені часом, новинки світової та вітчизняної селекції, різні рідкісні та неймовірно гарні рослини. 
У нас людина може знайти все: насіння овочів, квітів, екзотичних рослин різного походження:  як з приватних колекцій, так і виведене на базі інститутів та дослідних станцій, різних світових виробників:  голандське, французьке, польське, чеське, корейське та ін. Оброблене та необроблене. 
З багатством рослин можна ознайомити-ся на сайті soncesad.com, а паперовий каталог можна замовити за телефонами 067 409 80 90, 050 410 74 40, 093 743 40 44.
- Зараз більш модними стають  декоративні рослини, чи не так? 
- Саме так, і тому ми пропонуємо сланкі, низькорослі, середньорослі та високі, під будь-які терміни цвітіння, з різним кольором квітів та листя. 
- А як Ви відбираєте плодові та ягідні? 
- Щоб замовник міг забезпечити сім’ю смачнючими плодами, а за можливості ще й добре заробити, продаючи їх на ринку. 
-  А чи всі ваші рослини пристосовані до вирощування у різних куточах України? 
-  Ми стараємось формувати асортимент рослин, який відповідав би усім зонам вирощування в Україні. Однак, якщо рослина має рости у певній зоні, ми це, звісно, прописуємо в описі та рекомендуємо відповідну зону до обраної рослини. Звичайно, є частина рослин (це стосується здебільшого екзотичних), які потребують ретельнішого догляду, ніж інші. Але залюбки розкажемо, як варто доглядати, аби не мати проблем. 
-  А що ще маєте, окрім рослин? 
- Також пропонуємо засоби захисту рослин, найкращі препарати проти шкідників, хвороб; гербіциди, різні добрива, як органічного походження, так і мінеральні. Гарантуємо відповідність сортів та якість садивного матеріалу. 
-  Чи вплинула війна на вашу діяльність? 
- Працювати важче. Але ми відчуваємо, що саме зараз маємо  забезпечити людей  рослинами, щоб власноруч кожен мав на своєму столі  кошик овочів та фруктів. 
-  Які гарантії надаєте покупцям рослин? 
- Ми гарантумо відповідність сортів, якість саджанців та схожість насіння. Якщо у покупця виникають скарги, то йому варто до нас звернутися, надіслати фото пошкодженого товару і письмово повідомити  на Вайбер (протягом двох тижнів із моменту отримання товарів), і покупець обов’язково отримає компенсацію. Це стосується рослин із відкритою кореневою системою.
Щодо рослин у контейнері, то ми їх відправляємо з листочками і квітками, у стані активної вегетації, людина одразу бачить, що рослина не вражена хворобою.