Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Поповнення автопарку обласного центра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 


04.05.2023

Машини комунальне підприємство отримало за ініціативи Міністерства охорони здоров’я від держпідприємства «Медичні закупівлі»
«Два роки тому вперше за часи незалежності України спільними зусиллями депутатського корпусу обласної ради та нардепів ми повністю оновили автопарк нашого підприємства. Це 177 нових повністю укомплектованих машин.
Повномасштабна війна кинула нові виклики. В умовах сьогодення матеріально-технічна база починає швидше потребувати оновлення. Окрім того, «екстренка» ДОР передала 39 своїх автівок на потреби ЗСУ.
Вдячний Президенту за підтримку нашої області. А також керівнику центра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радію Шевченку за докладені зусилля, міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку за потужну підтримку. І, звісно ж, кожній нашій бригаді медиків за стійкість та титанічну працю», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
У «швидких» є електрокардіографи, дефібрилятори, монітори пацієнта, кисневі балони. Все необхідне для порятунку людей.
«Час – це одна з головних складових в нашій роботі. Нові машини допоможуть швидше приїжджати на виклики, і це дозволить врятувати не одне життя», – розповідають медики.
«Реанімація під час транспортування пацієнта до медзакладу потребує якісного технічного оснащення. І машини теж мають бути сучасними, адже надання екстреної медичної допомоги – це вчасне довезення людини до спеціалістів. Тому нові карети «швидкої» стануть незамінними помічниками в нашій роботі», – підсумував Радій Шевченко, генеральний директор КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ДОР».