Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Швидше не буде!


06.12.2021

Страшна ДТП у Житомирській області знищила сім’ю і забрала життя трьох людей – батька та дітей – хлопчиків 2010 та 2016 років народження. Мати з важкими травмами бореться за життя в лікарні.
П'ятого грудня, о 17:41, на 141 км траси М-06 «Київ – Чоп», попередньо, водійка, керуючи авто Daewoo Lanos, виїхала на смугу зустрічного руху та здійснила зіткнення з вантажним автомобілем Daf. Унаслідок ДТП троє пасажирів загинули на місці пригоди.
Що зумовило такі наслідки?
Щонайменше: 
 ⁃ виїзд на зустрічну смугу руху, не переконавшись у безпечності маневру;
 ⁃ ремені безпеки не пристебнуті;
 ⁃ дитячі крісла відсутні;
 ⁃ літня гума. 
«Лоб в лоб» – саме ці ДТП одні з найстрашніших, що трапляються на дорогах. Як правило, потерпілі та загиблі – їхні невід’ємні супутники.
Дуже часто, навіть за умови дотримання правил особистої безпеки, після таких ДТП не виживають. Але, коли жодні заходи не дотримані – шанси мізерні. 
Небезпека таких ДТП для водіїв і пасажирів дуже і дуже висока, навіть на невеликій швидкості.
Звісно, часто від таких маневрів рятують «відбійники». Але не всі ділянки наших трас міжнародного значення, поки що, мають належну ширину і обладнані транспортними огородженнями («відбійниками»), хоча це має бути зроблено в усіх місцях, де це дозволить ландшафт. 
Тому, здійснюючи маневр із виїздом на зустрічну смугу, тричі переконайтеся, чи дійсно це безпечно і, чи зможете ви завершити цей маневр вчасно. 
Якщо є сумніви хоча б трохи – краще не виїжджайте за зустрічну. Зробіть це пізніше, коли буде безпечно. Приїдете на 10 хвилин пізніше, вони не вартують вашого життя і життя ваших близьких.
Олексій БІЛОШИЦЬКИЙ,
перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.