Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Центр дозвілля - суперклуб


01.03.2012

Свого часу найбагатший у Покровському районі колгосп «Зоря комунізму», маючи мільйонні прибутки, збудував за власний кошт суперклуб тодішньою вартістю півтора мільйона карбованців.
З ліквідацією колгоспів надто обтяжливим стало утримання штатних працівників, не кажучи вже про поточні ремонти й опалення. Майже повністю згасли вечірні вогні закладу культури. Здавалось, назавжди. Та після кількох років занепаду прийшли успішні господарі новоствореного ТОВ «Зоря», які не тільки підняли аграрну справу, а й підставили тверде плече Будинку культури. Товариство багато коштів вкладає в соціальну сферу села: оновлено дитсадок, збудовано обрядовий зал, кафе, сучасний стадіон і багато чого іншого. Знову засвітився вечірніми веселими вогнями й культосвітній заклад, в якому зробили капітальний ремонт і встановили опалення.

- Радісно працюється організаторам і аматорам у такому справді сучасному закладі сільської культури, – говорить голова профкому товариства Світлана Костюченко. – У нас одна з найкращих у районі художня самодіяльність. Найбільший хоровий колектив. І це не тільки заслуга штатного колективу, а й самих гаврилян, бо вони охоче відвідують і дискотеки, і всі концерти, надаючи перевагу сценічним виставам своїх аматорів, а не знаменитостям, привезеним звідкілясь… Ми й на районних фестивалях не пасемо задніх. На минулому огляді гаврилівський хор яскраво виступив, здобувши призове місце. Заслуга в тому насамперед керівника хору Марини Галенко. А зараз знову почалася активна підготовка до нового районного фестивалю.
Багатьом в окрузі добре відомий і наш сільський духовий оркестр, до якого входить 28 осіб (це дорослі і школярі). Він, до речі, носить звання народного. Його засновником був поважний і авторитетний чоловік Андрій Шишкін. Тепер його справу продовжує син Станіслав. Наш титулований оркестр не раз брав участь і в обласних фестивалях. Причому, що характерно, в багатьох селах вже віджила «духова» музика, а в нас вона процвітає.
Пишаємось ми і оркестром народних інструментів під керівництвом В’ячеслава Гордіченка, танцювальним хореографічним колективом, який веде Таїсія Шишкіна, а також співучим чоловічим та жіночим ансамблями.

Окремо хочу сказати про гурток троїстих музик, який створив і веде вже багато років підряд учитель музики та співів Гаврилівської середньої школи Віктор Галчанський. Він – ентузіаст з великої букви. Не раз виступав на районних, обласних і республіканських сценах зі своєю музикальною родиною і отримував високі нагороди за аматорську творчість. Особливою популярністю користуються музики у дітей, з якими любить працювати ветеран-аматор.
Останнім часом надто багато уваги приділяється в газетах, на телебаченні і радіо зіркам естради – вони ніби ідоли суспільства. А в нашому селі Гаврилівці свої досить авторитетні зірочки власної естради, які працюють для односельців від душі.
…Тож скажу без перебільшення, що наш Будинок культури, відродившись, став справді духовним центром у віддаленій сільській глибинці, яким прискіпливо опікуються і місцеве ТОВ «Зоря» і сільська рада. А управляє цим центром віддана своїй справі людина Олександр Усов (він ще й співак і баяніст), який завжди старанно готує колективи до проведення всіх свят та інших сільських та районних заходів. Приємно, що минулого року його нагороджено обласною відзнакою «За розвиток регіону».

Олександр СВЯТИНА. с. Гаврилівка, Покровський район, Дніпропетровська область.

Фото. Народний колектив – духовий оркестр. Жіночий ансамбль Будинку культури.