Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Підгородненській громаді посіяли озимі 


12.10.2022

У Підгородненській громаді Дніпровського району ситуація стабільна. Працює бізнес. У магазинах, аптеках усе є. Аграрії завершили сіяти озимі пшеницю та ріпак. Нині на фініші – збір соняшника. З початку війни у громаді прийняли понад 4 тис. людей із охоплених бойовими діями регіонів. Про це стало відомо на брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Приймаємо переселенців із першого дня війни. До нас прибувають переважно з Луганської та Харківської областей. Допомагаємо розмістити людей. Вдячні волонтерам, благодійним фондам за підтримку. Вони надають постраждалим харчові набори, одяг, засоби гігієни», – зазначив міський голова Підгородного Андрій Горб.  
Переселенцям допомагають і місцеві фермери. Діляться овочами: картоплею, цибулею, капустою, морквою, томатами.
Тривають роботи на полях. Аграрії засіяли озимі: 2 350 га пшениці та 420 га рапсу. Нині збирають врожай соняшника. Намолотили уже понад 4 тис. тонн. Це 40% від запланованого.
«Дощі трохи завадили жнивам. Проте аграрії встигають. У листопаді візьмуться за кукурудзу. Її збиратимуть і у грудні, і, можливо, навіть навесні. Ця культура добре зимує і не псується», – розповів Андрій Горб.