Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Весняний подих фестивальний


15.03.2012

П’ятдесят шостий фестиваль художньої самодіяльності закладів профтехосвіти Дніпропетровщини стартував 6 березня у Дніпропетровську. У відомому і за межами краю навчально-виробничому центрі № 2.

Його учні мають гарні здобутки не лише в навчанні та виробничій практиці, а й уміють змістовно відпочивати. Старт фестивалю дав директор ДНВЦ-2 Віктор Кривозуб:
- Ми хочемо, щоб випускники центру були мобільними у непростому плаванні по сучасному життю, всебічно розвиненими. Наш центр отримав золоту медаль «Лідера освіти України». Разом з цим наші юні артисти вже десять років поспіль виборюють перші місця на фестивалях художньої самодіяльності Придніпров'я. Сподіваюся, і цей не буде винятком.
А потім учні центру в яскравих національних костюмах змушували раз по раз гучно аплодувати глядачів - майбутніх випускників шкіл Дніпропетровська - майстерним виконанням українських пісень і танців. Були і сценки з професійного буття та ЄВРО-2012. Авторитетному журі, вочевидь, є що вибрати на фінал фестивалю у травні.
Після завершення концерту гості свята - Товариство Червоного Хреста Бабушкінського району та Фонду милосердя і молоді міста вручили юним талантам подарунки. Своїми враженнями учасники самодіяльності поділилися і з «Сільськими новинами».
Руслан Андрусів, село Нове Новомосковського району:
- Завершую навчання за спеціальністю «слюсар з ремонту автомобілів». Раніше це училище закінчили двоє моїх братів. Зараз вони працюють у Дніпропетровську та Донецьку. Я теж не жалкую, навіть навпаки – тут захопився художньою самодіяльністю. Влітку поступатиму до Дніпропетровського театрального-художнього коледжу.
Дар’я Сірко, м. Червоноармійськ Донецької області:
- Поступити сюди мені порадила сестра Олександра, сказала, що сподобається. Все так і вийшло. Вчуся на художника-оформлювача. Цю сцену до концерту самі готували. Можливо, буду навчатися і далі.
Наталя Подмогильна, м. Дніпропетровськ:
- Після дев’ятого класу завуч принесла нам «Довідник абітурієнта», де була розповідь про ДНВЦ-2. Коли прийшла подивитися, то вразили затишність і внутрішня краса центру, людяність викладачів і персоналу. Добре, що є і можливість займатися співом і танцями. Влітку як кухар-кондитер проходила практику тут, у Дніпропетровську, після випуску там і працюватиму.
А художній керівник ДНВЦ-2 Віктор Гніп упевнений, що «першу скрипку» у фаховій та культурній підготовці учнів грає директор Віктор Кривозуб:
- Маю чималий досвід роботи, тож переконаний - рідко зустрінеш людину, яка так щиро вболіває за розвиток художньої самодіяльності. Тому Віктора Марковича неможливо підвести. Навіть в наших умовах, коли учасники ансамблів змінюються майже щороку.
«Фестивальний дивограй профтехосвіти-2012» розпочався. Він покликаний зміцнити крила і укріпити дух майбутніх будівничих, кухарів, слюсарів, художників та артистів. Тож натхнення, терпіння і перемог вам, юні таланти, на всіх життєвих сценах!

Григорій ДАВИДЕНКО. Фото автора.