Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Жнива-2015. Хто попереду?


30.08.2015

Підсумки обласного трудового суперництва «ЖНИВА 2015» на збиранні ранніх зернових підбито на колегії департаменту АПК, розвитку сільських територій та ринкового середовища, Спілки сільськогосподарських підприємств Дніпропетровської області, президії облпрофорганізації працівників АПК, виконкому облпрофорганізації працівників харчової, переробної промисловості і суміжних галузей та Асоціації фермерів та приватних землевласників.

Валовий збір ранніх зернових на Дніпропетровщині станом на 11 серпня склав близько 2,8 млн. тонн при середній врожайності 32 центнери з гектара. Найвищих показників досягнуто у господарствах Новомосковського (44 ц), Дніпропетровського (37 ц) Синельниківського (34,9 ц) районів.
Серед господарств почесне перше місце посів дружний колектив хліборобів ТОВ «Агроальянс» Новомосковського району, де валовий збір зерна склав 11 472 тонни з площі 1 846 га з врожайністю – 71,6 ц/га, трохи поступилися урожайністю і стали другими хлібороби ТОВ «Агрофірма «Дружба» Новомосковського району, де зібрано 18 628 тонн збіжжя з площі 2682 га із врожайністю 70,6 ц/га. У зв’язку з високою врожайністю ранніх зернових визначено два господарства, які посіли третє місце. Це ТОВ «Агро-Овен» Магдалинівського району, де врожайність склала 64,2 ц/га та ТОВ АФ «Орільська» Новомосковського району (63,7 ц/га).
Серед фермерських господарств перше місце у ФГ «Красноармієць» Юр’ївського району – 54 ц/га, друге – в СФГ «Рой» Синельниківського району – 52,5 ц/га. Третє місце поділили ФГ «Шторм» Павлоградського району – 51,5 ц/га та СФГ «Престиж» Петропавлівського району - 51,1 ц/га.
Переможцями серед екіпажів на комбайнах іноземного виробництва визнано комбайнера Сергія Кондратюка і його помічника Едуарда Тягуна, які «Джон Діром» з площі 1771 га намолотили 6860 тонн. Комбайнер Віктор Семенов з ТОВ «Агроцентр-К» П’ятихатського району посів друге місце - «Челленжером» з площі 950 га зібрав 4283 тонни. На третьому місці Олександр Дмитренко зі своїм помічником Олександром Лейченком з ТОВ «Правда» Криничанського району. Комбайнери «Нью-Холландом» з площі 793 га намолотили 4178 тонн.
Серед комбайнових екіпажів, які працювали на «Дон-1500», «Славутич» та ін. кращими визнано Вадима Зарембу з ТОВ «Агроцентр-К» П'ятихатського району, Андрія Марчевського з ФГ «Нива» Павлоградського району, Валерія Кравченка та Ігоря Курільонка з ТОВ «Межівське».
Переможцями жнивних пергонів серед водіїв став Сергій Пивоварчук з ТОВ «Правда» Криничанського району, який перевіз 4178 тонн зерна. Володимир Омельченко з СФГ «Кондратюк» Межівського району доставив 3440 тонн збіжжя, на рахунку Віталія Власенка з ТОВ АФ «Росток» Нікопольського району 3400 тонн зерна нового врожаю.

Вітаємо всіх переможців і зичимо їм здоров’я, аби у наступному році результати їхньої роботи були ще вагомішими!

На знімку.Переможці жнив з ТОВ «Агроальянс» Новомосковськог району 
з головою РДА Павлом Селіховим (третій зліва)
та головою обкому працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей Анатолієм Біликом (другий справа).