Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Зустріч очільниці податкової Дніпропетровщини з головою Перещепинської громади


03.04.2023

Нещодавно відбулась зустріч в. о. начальника Головного управлінням ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) Федаш Наталі з головою Перещепинської міської територіальної громади Новомосковського району Дніпропетровської області Цвіркуном Ярославом.
У фокусі бесіди – найактуальніші питання щодо розширення співробітництва податкової служби з органом місцевого самоврядування, а також формування узгоджених дій, спрямованих на збільшення дохідної частини бюджетів громад.
Спільні заходи податкової служби області з Перещепинською територіальною громадою проводяться вже на постійній основі. Адже і податкова служба, і міська влада зацікавлені у вдосконаленні процесу адміністрування податків, детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, від яких залежить стан наповнення бюджетів та, відповідно, розвиток і спроможність громад.
«Податкова служба області пишається партнерськими відносинами з Перещепинською територіальною громадою. Дякуємо за довіру, за те, що бачите нас однодумцями та членами єдиної команди, яка працює на позитивний результат – стабільне наповнення місцевих бюджетів», – зазначила Федаш Наталя.
Цікаво, що життєвий шлях становлення особистості Цвіркуна Ярослава формувався з увагою з боку податкової служби Дніпропетровщини.
Про це у невеличкому нарисі від фахівців ГУ ДПС «Будьмо знайомі: Цвіркун Ярослав – голова Перещепинської міської територіальної громади – успішний, активний, креативний та амбітний».
Попереду – плідна співпраця для успішної реалізації спільних планів та заходів.
Будьмо знайомі: Цвіркун Ярослав – голова Перещепинської міської територіальної громади – успішний, активний, креативний та амбітний
Наразі ті, хто знають Ярослава Цвіркуна, відзначають його як соціально активну людину, яка любить свою справу, цінує та розуміє важливість кожного у суспільстві та необхідність створення гідних умов життя і можливостей для розвитку особистості. Він прагне максимально сприяти тому, аби наша країна стала квітучою та інноваційнішою.
Цвіркун Ярослав Олексійович народився у 1991 році у багатодітній сім’ї на Новомосковщині Дніпропетровської області. Ще у ранньому віці він втратив батьків і доля змусила його переїхати до дитячого будинку «Дзвіночок». Далі юнак навчався у Перещепинському навчально-виховному комплексі «Родина» (4-9 класи) та Перещепинській ЗОШ № 1 (10-11 класи).
Саме у навчально-виховному комплексі «Родина» відбулось перше знайомство Ярослава з податковою службою області, коли податківці приїздили зі щорічними привітаннями на свята до малечі. Хлопчик із самого початку навчання отримав від податкової служби області мотивацію – за умови успішного навчання у Ярослава буде можливість отримати освіту у Національному університеті Державної фіскальної служби України. А за умови успішного закінчення вишу – гарантовану роботу у податковій. Юнак досяг поставленої мети – закінчив з відзнакою та золотою медаллю освітні заклади всупереч життєвим труднощам.
І результат постійного супроводження Ярослава податковою службою регіону – це його навчання у Національному університеті Державної фіскальної служби України. Склалося так, що саме податкова для Ярослава стала «провідником» до країни економічних знань. Завдяки вражаючій цілеспрямованості й фантастичній наполегливості, навчаючись в університеті, Ярослав отримав одночасно дві вищі освіти – магістр з економіки та бакалавр з права. У стінах зазначеного вишу хлопець також закінчив і військову кафедру. Неодноразово брав участь у змаганнях з рукопашного бою, які проходили серед студентів і працівників податкової служби та МВС.
У студентські роки Ярослав був дуже активним, приймав участь в науковому житті університету та писав наукові статті для Литви, Грузії, України. Співпрацював з Причорноморським науково-дослідним інститутом економіки та інновацій. Навчаючись на 3-му курсі, працював молодшим експертом з аудиту в міжнародній аудиторській компанії Ernst and Young.
Маючи чітке переконання «нічого не виникає з нічого», завдяки кропіткій праці йшов до поставленої мети. І як наслідок – у 2016 році вступив до Університету Палермо (Італія) на магістерську програму «Підприємництво та менеджмент», де навчався на англійській мові 2 роки.
«Було не просто зробити такий крок – відмовитись від гарантованого працевлаштування в податковій та поїхати на навчання в Європу. Адже з першого курсу в університеті я знав, що на мене є державне замовлення і мене повинні забезпечити роботою за фахом. Податкова служба області дала мені «квиток» – гарантію, що я буду працевлаштований у майбутньому. Однак мені довелося відмовитись, щоб отримати цінний міжнародний досвід», – зазначив Цвіркун.
За час навчання за кордоном Ярослав брав участь у різноманітних конференціях та воркшопах, писав статті разом з італійським науковим діячем, отримав низку сертифікатів від італійського університету та банку UniCredit. Також проходив стажування в бізнес-інкубаторі «ConsorzioARCA» на о. Сицилія, де займався проєктним менеджментом, та у США, де 4 місяці працював і вивчав мову у штаті Вірджинія.
Та любов до Батьківщини завжди наповнювала його серце і Ярослав повернувся до України, та почав працювати аналітиком в одній із фінансових компаній Києва – FinStream.
У 2020 році Цвіркуна Ярослава обрали головою Перещепинської міської територіальної громади Новомосковського району Дніпропетровської області. Він знову вернувся до рідних місць, де народився, навчався та зростав. Саме тут закладався фундамент для його чіткої громадянської позиції, рішучості, завзятості у досягненні цілей та відстоювання власних поглядів.
Як керівник Перещепинської міської територіальної громади, він залишається небайдужим до турбот та потреб Перещепинської гімназії «Родина». Цвіркун Ярослав і зараз продовжує піклуватися про її вихованців, маючи тепер не тільки бажання допомогти, а й можливість це робити, як народний обранець, посадова особа, представник органів місцевого самоврядування. У цих діточках він бачить себе. Спілкування з ними навіває Ярославу спогади про дитинство та юність, що стає стимулом ще тепліше опікуватись учнями гімназії.
У своїй роботі він активно використовує всі знання та професійний досвід, які отримав під час навчання за кордоном. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Перещепинська громада під керівництвом міського голови Ярослава Цвіркуна активно залучає міжнародну технічну допомогу, розвиває інвестиційний напрямок, прийняла низку програм на підтримку внутрішньо переміщених осіб, мешканців громади та Збройних Сил України. І, звичайно, співпрацює з податковою службою для стабільного й більшого поповнення податками бюджету громади.
Активна громадянська позиція – це характерна риса Цвіркуна Ярослава не тільки як ділової людини. Ярослав об’єднує біля себе людей за спільними інтересами і у вільний від роботи час. Безоплатні тренінги з бізнес-планування та менеджменту; поза живим спілкуванням – активне ведення сторінки у соціальних мережах, власний блог в YouTube. Емоційне та відкрите висвітлення подій на його сторінках створює відчуття долученості і довіри.
«Будь-які глобальні зміни в нашому житті починаються з однієї простої ідеї та бажання втілити її в життя» – ось так визначає Цвіркун Ярослав девіз свого життя.