Поточний № 5 (1432)

27.07.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Російські терористи завдали удару по «Епіцентру» у Харкові 


25.05.2024

Сьогодні, 25 травня, Росія близько 16-ої години завдала удару по торговому центру «Епіцентр», що розташований у мікрорайоні Салтівка у Харкові. В результаті цього там почалась масштабна пожежа, та вже відомо про загиблих та зниклих безвісти.
Кількість людей, яка перебувала у торговому центрі «Епіцентр» у Харкові на момент обстрілу Росією, будуть визначати за допомогою записів з відеокамер. Як повідомляє РБК-Україна, про це розповів речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.
За його словами, в торговий центр, який знаходиться на Салтівці, було влучання УМПБ Д-30. В результаті цього та загорілись лакофарбові вироби, деревина, обшивка та інші товари. Виник сильний їдкий дим, який окутав весь ТЦ.
Ймовірніше за все, кількість травмованих та загиблих буде збільшуватися. Тому всі відповідні служби готуються до серйозних наслідків.
Як пояснив Чубенко, наразі прокурори вилучили сервери з відеокамер ТЦ. Це необхідно для того, щоб з’ясувати, скільки людей було всередині.
 
Зеленський про удар по «Епіцентру» в Харкові
Президент Володимир Зеленський повідомив, що в будівельному гіпермаркеті в Харкові, по якому росіяни вдарили КАБами в суботу, могли перебувати понад 200 людей.
 «Росія нанесла черговий жорстокий удар по нашому Харкову – по будівельному гіпермаркету – у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей.
Усі служби вже на місці надають допомогу – рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених».
Володимир Зеленський наголосив, що, якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими.
«І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку – це втрата наших людей», – наголосив президент.