Поточний № 4 (1431)

19.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Україна вимагає скликати Радбез ООН 


22.02.2022

Україна передала звернення про скликання засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
«Україна вимагає скликати засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку із протиправними діями Російської Федерації. Відповідне звернення вже передано в Радбез», – зазначив він.
Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін ввечері, 21 лютого, під час свого 55-хвилинного виступу в телеефірах російських телеканалів заявив про визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР». Після чого була показана церемонія підписання Путіним відповідних указів.
Путін доручив міністерству оборони забезпечити «здійснення функцій щодо підтримання миру» на цих територіях.
Росія хоче розіграти на сході України «грузинський» сценарій 2008 року 
Росія хоче розіграти той самий сценарій, як і проти Грузії у 2008 році – з військовими навчаннями, провокаціями, масовою евакуацією, вторгненням і формалізацією своїх маріонеток.
Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у понеділок.
Він нагадав російській стороні, що жителі Слов’янська, Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки, Бахмута, Рубіжного, Сєвєродонецька та багатьох інших міст і населених пунктів Донецької та Луганської областей «раді, що Україна повернулася». «Але цього не можна сказати про ті міста, які досі перебувають під російською окупацією», – додав український посол.
«Росія продовжує діяти відповідно до своїх планів дестабілізації, незважаючи на те, що ці плани розголошувалися так багато разів», – заявив Цимбалюк.
Байден підписав указ про санкції у зв’язку з підривом суверенітету України
Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв’язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України. 
У документі вказується, що заяви керівництва РФ про визнання незалежності так званих «Л/ДНР» суперечать зобов’язанням Росії за Мінськими домовленостями і загрожують миру, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності України. А це «становить надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів».
У цьому зв’язку накладається заборона на: нові інвестиції в так звані «Л/ДНР» з боку будь-якої особи в США; експорт, реекспорт, продаж та поставки будь-яких товарів на ці території; будь-які фінансові або гарантійні операції з американського боку. Крім того, блокується майно та інтереси всіх осіб, які вестимуть діяльність на окупованих територіях або здійснюватимуть матеріальну допомогу чи іншу підтримку особам, котрі перебувають під санкціями.