Поточний № 5 (1432)

27.07.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

З російського полону звільнено ще 75 українців


31.05.2024

Ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі.
Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.
За словами глави держави, увесь цей час вони ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону.
«Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами!» – наголосив Президент України.
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що серед визволених оборонців – 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.
Цього разу визволено з полону 37 представників Збройних Сил України, зокрема 13 бійців Військово-морських Сил та двоє представників Повітряних Сил.
Також визволено з полону 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок.
Повернути на рідну землю вдалося 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя.
Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках.
Сьогоднішній обмін – 52-й з початку повномасштабного вторгнення росії. Станом на зараз визволити з полону окупантів вдалося вже 3210 захисників та захисниць України.