Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

...А якщо огірки у діжці


29.05.2014

У Китаї посадка огірків у діжках вже давним-давно має великий успіх. У нас подібна практика поки не занадто поширена, а даремно.
Якщо ви бажаєте отримати не тільки багатий урожай огірків, але й додати колориту у свою присадибну ділянку, вирощування огірків у діжках - саме те, що вам необхідно. Багато городників, які вже встигли випробувати цю методику на практиці, більше не бажають вирощувати огірки на грядках. Наважтеся й ви на такий експеримент, тим більше, плюсів у нього вистачає.
Найголовніше - подібна огіркова грядка займає в рази менше місця на ділянці і вимагає меншої кількості родючого ґрунту, чим традиційні грядки. Так, усього в одній діжці можна виростити рівно стільки ж овочів, скільки на двометровій грядці. І при цьому турбот буде набагато менше!
Розмістити діжку з огірками можна в будь-якому місці. Навіть там, де традиційну грядку облаштувати було б нереально. Таким чином, вирощування огірків у діжках дозволить вам більш раціонально використовувати дачний простір.
Огірки є теплолюбною культурою. У діжці посадкам буде значно тепліше, ніж на звичайній грядці. Знизу рослини будуть отримувати тепло від процесу гниття відходів, а з боків і зверху - від сонця.
Крім усього іншого, процес розпушування і прополки огірків у діжках абсолютно не заподіє ніякого дискомфорту. Вам буде зручно не тільки доглядати за посадками, але й збирати врожай. Погодьтеся, що знімати огірки стоячи значно зручніше та приємніше, ніж у положенні сидячи навпочіпках або зовсім повзаючи по землі на колінах. Також ваші огірки не будуть встигати переростати, оскільки всі плоди будуть у вас на очах.
Двохсотлітрові металеві діжки є в наявності не у кожного городника - це, мабуть, єдиний мінус вирощування огірків таким способом. Якщо говорити про істотні недоліки, то їх взагалі немає.