Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«АМГ Агрохолдинг»: на провідних позиціях агрокомплексу України


05.01.2012

Дніпропетровське ТОВ «АМГ Агрохолдинг» розпочало свою діяльність на аграрному ринку України 2005 року. Нині у складі компанії п‘ять сільгосппідприємств - агрофірма імені Горького (у Дніпропетровській), ТОВ «Агрофірма ім. Суворова» та ТОВ «Промінь-Агро» (Чернівецькій), ТОВ «АМГ «Миронівське» (Вінницькій областях) і ТОВ «АМГ «Південне» (АР Крим). Основні види діяльності - рослинництво, овочівництво, тваринництво та надання послуг елеватора.
Пшениця, кукурудза, соняшник, соя та ріпак - п‘ять основних культур, вирощуванням яких займається холдинг на 22,2 тис. га. Крім того, у Дніпропетровській та Вінницькій областях вирощується насіннєва та товарна картопля, а в Криму – рис, щорічне його виробництво становить 1000 тонн у готовій крупі.
У господарствах холдингу нараховується 8 тис. голів свиней та 3 тис. голів великої рогатої худоби.
До структури холдингу входить сучасний Новоселицький елеватор, що повністю забезпечує потреби в зберіганні зерна ТОВ «Агрофірма ім. Суворова» та ТОВ «Промінь-Агро» Чернівецької області. Кожен структурний підрозділ має свої складські приміщення, впродовж останніх трьох років застосовується технологія зберігання зерна у так званих «аргентинських рукавах».
«АМГ Агрохолдинг» успішно завершив 2011 рік і ввійшов у рік новий з амбітними планами і далі нарощувати валове виробництво аграної продукції та збільшити свій банк оброблювальної землі.

На знімку: зелений конвейєр для тваринництва ТОВ «Агрофірма ім. Суворова» (Новоселицький район, Чернівецька область).
Читайте «Висоти буковинської землі» - стор. 8 - 9