Поточний № 4 (1431)

03.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Андрій Шаповалов про боротьбу з дезінформацією


04.08.2023

Одна з найбільших прогалин, яка сьогодні існує у боротьбі з дезінформацією, – це відсутність відповідальності. Таке переконання висловив виконувач  обов’язків керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов, під час експертного обговорення рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.
«Найбільша прогалина, на мою думку, те, що за все це немає жодної відповідальності. За дезінформацію ніхто не відповідає. Навіть за ту дезінформацію, яка стала причиною війни геноцидного типу в Україні», – наголосив він.
Андрій Шаповалов зауважив, що сьогодні це питання відповідальності потрібно піднімати на всіх майданчиках. 
«І ті, хто розповсюджував дезінформацію, яка привела до війни, мають розуміти, що вони не пропагандисти, не фейкомети, вони – інформаційні терористи. Бо завдяки сучасним інформаційним технологіям, вони навмисно створюють інформаційну бульбашку, яка занурює людину в такий самий небезпечний стан, як і звичайні терористи, коли людина вимушена приймати рішення під тиском, коли вона пригнічена, і коли людина діє в інтересах терористів. Інформаційні терористи мають нести таку саму відповідальність, як і звичайні», – додав він. 
Андрій Шаповалов наголосив, що спонсори інформаційного тероризму або держави-спонсори інформаційного тероризму мають нести відповідальність, так само як і ті, хто вбивав українців, викрадав дітей.