Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Азаров погрожує чиновникам «кадровими висновками» за підвищення тарифів


07.08.2013

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу розібратися з підвищенням цін на ЖКГ у регіонах, зробивши «кадрові висновки» щодо місцевих чиновників. Про це він заявив учора на засіданні Кабміну.
- Літнє затишшя окремі чиновники в регіонах використали для того, щоб спробувати «тихою сапою» підвищити тарифи на послуги ЖКГ. В кількох містах і містечках семи регіонів, де послуги визначає місцева влада, відбулись такі спроби, - сказав Азаров. - В одному випадку тариф на водопостачання забажали збільшити на 70%, тариф на послуги з водовідведення на 98%, в іншому тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій спробували підняти втричі», - додав він.
Азаров доручив Вілкулу та міністру регіонального розвитку Геннадію Темнику розібратися з підвищенням тарифів «аж до кадрових висновків щодо керівників, які не здатні навести лад на своїй території».
- Чим може бути обґрунтований такий стрибок тарифів? Вони що електроенергію купують у Великобританії, і зарплату виплачують як в Норвегії? - наголосив прем’єр.

Як відомо, за останній тиждень про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги повідомили в 7 регіонах України. Про це на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період доповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства - керівник апарату Андрій Білоусов.
Білоусов поінформував, що значне підвищення тарифів для населення відбулося у селі Руська Лозова Дергачівського району Харківської області: тариф на послуги з водопостачання зріс на 70 відсотків; тариф на послуги з водовідведення зріс на 98 відсотків. Також значне підвищення тарифів зафіксовано у селі Мазінки Переяслав-Хмельницького району Київській області: тариф на послуги з водопостачання зріс на 66,7 відсотка; у селі Тарасівка Києво-Святошинського району Київській області, де тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій зріс на 209,7 відсотка. Згідно із прийнятим рішенням тариф вводиться в дію з 15 серпня ц.р.