Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Бабка з судака або щуки


22.10.2020

На кілограм риби – 100 г вершкового масла, 100 г булки, склянка молока,  цибулина, 5 горошин гіркого перцю, 3 яйця, по пів кореня петрушки і моркви,  ст. ложка пшеничного борошна, пів лаврового листка, ст. ложка сухарів, кілограм картоплі.
Судака (або щуку) обчищають, промивають, видаляють кістки, здирають шкіру і розрізують м’ясо на частини. В молоці розмочують булку або пшеничний хліб. Ріпчасту цибулю обчищають, дрібно нарізують і злегка обсмажують на маслі. М’ясо судака, булку і цибулю змішують, двічі пропускають через м’ясорубку з густою решіткою, кладуть в каструлю, солять, заправляють перцем, добре розмішують і додають, безперервно помішуючи, сирі яйця і розігріте вершкове масло (по 1/2 чайної ложки на 200 г судака). Виготовлену масу викладають у змащену маслом і посипану сухарями форму або сотейник, ставлять в іншу велику посудину з киплячою водою і варять на парі 1 год. Готову бабку нарізують порціонними кусками і, подаючи на стіл, поливають підливою та посипають зеленню петрушки. 
Приготування підливи. Риб’ячі кістки і голову зварити, додаючи коріння петрушки і моркви, лавровий лист і гіркий перець. Готовий бульйон проціджують. Борошно злегка підсмажують, розводять рибним бульйоном, проварюють і заправляють маслом. На гарнір подають відварену картоплю.