Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Батальйон «Шахтарськ» прийняв присягу


10.07.2014

Перша сотня батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» ГУМВС прийняла присягу на вірність українському народу. Близько 95% складу батальйону – уродженці Донецької та Луганської областей. Вже за кілька днів спецпризначенці поїдуть до зони проведення АТО.
«Сьогодні дійсно дуже хвилююча подія. Адже саме на Дніпропетровщині формуються батальйони з жителів Донеччини та Луганщини - із патріотів, які хочуть йти та визволяти рідну землю», - сказав заступник губернатора Борис Філатов.
Перед тим як увійти до складу батальйону претенденти пройшли кадрову комісію МВС та медичне обстеження, необхідну підготовку.
«Їхнє задавання – не перемагати людей Донбасу. Їхнє завдання – принести на Донбас мир. Щоб звідти пішли ті люди зі зброєю, які тероризують, грабують та знищують народ», - зазначив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.
Керівник батальйону Руслан Онищенко - уродженець Донецька. У Торезі та Сніжному він займався бізнесом, пов’язаним з вугільною промисловістю. Через події на Сході України вимушений був покинути рідний дім та переїхати до Дніпропетровської області. Розповідає, що Торез та Сніжне перетворилося на «епіцентр чуми».
«Там зараз знаходиться близько 6 тисяч бойовиків, 1,5 тисячі з яких – осетини, чеченці та дагестанці. Вони вивезли звідти усі хороші автомобілі. Зараз вони грабують будинки – забирають побутову техніку», - сказав Руслан Онищенко. Він також зазначив, що з цими бойовиками практично неможливо знайти спільну мову.