Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар. Лютий 2011


29.01.2011

ЛЮТИЙ
Початок лютого погожий - весну чекай ранню, ясну, сонячну.
Лютий багатий на сніг - квітень буде щедрий на воду.
Лютий без снігу - літо без хліба.
Лютий дощовий - такими ж будуть весна і літо, холодний і сухий - літо буде спекотним.
У лютому багато інею - влітку багато роси й меду.
15 лютого - Стрітення. Сонечко - перша зустріч з весною пройшла благополучно. Інакше очікуй сильних морозів 24 лютого. Відлига - до ранньої і теплої весни, випаде сніг - до дощової і затяжної весни, вітер і сніг - до пізньої і холодної весни.
***

1 лютого - 2 лютого до 1.23. Місяць у Козерогові.
Сіють капусту, ремонтантну суницю, кореневу селеру, овочі й квіти з тривалим терміном розвитку. Розпушування грунту, боротьба з грунтовими шкідниками, Посадка коренеплодів петрушки, селери для вигонки зелені. Підживлення багаторічної цибулі, коренеплодів, поставлених на вигонку раніше.
2 лютого з 1.23 - 4 лютого до 12.26. Місяць у Водолії. 3 лютого, 4.31 - Новий Місяць (Молодик).
Не рекомендується проводити ніяких робіт з рослинами. Підготовка грунтових сумішей і контейнерів для розсади, садового і городнього інвентарю. Боротьба зі шкідниками і хворобами, прищипування кімнатних рослин і розсади.
4 лютого з 12.26 - 7 лютого до 0.47. Місяць у Рибах.
Замочування і сівба насіння помідорів, перцю для теплиць, баклажанів, селери, крес-салату, огірків для вирощування на підвіконні. Полив і підживлення розсади, кімнатних рослин і вигоночних культур. Зимове щеплення. Висадка живців малини, смородини, винограду в горщики для отримання саджанців.
7 лютого з 0.47 - 9 лютого до 13.24. Місяць в Овні.
Посадки на зелень, пророщування насіння зернових культур з метою отримання вітамінних проростків. Посів і нарізання живців пеларгонії. Внесення органічних добрив. Зимове щеплення плодових. Установка насіння плодових культур на стратифікацію. Підживлення висаджених у горщики живців. Обрізка дерев і кущів.
9 лютого з 13.24 - 12 лютого до 0.22. Місяць у Тельці. 11 лютого, 9.18 - Перша четверть Місяця.
Висівання на розсаду білоголової капусти. Можна сіяти моркву, буряки, редиску, цибулю. Підживлення рослин, боротьба з грунтовими шкідниками. Вигонка у теплиці або на підвіконні різних видів цибулі. Пророщування картоплі, батата і топінамбура. Сприятливий час для висівання насіння однорічних квітів.
12 лютого з 0.22 - 14 лютого до 7.50. Місяць у Близнюках.
Посадка витких, суниці, конвалій. Обрізка для омолодження і стимуляції росту. Внесення добрив під кімнатні рослини під час розпушування грунту. У ці дні рослини взагалі не поливають або у разі необхідності лише помірно. Висаджують бульби бегоній для раннього цвітіння, троянд, хризантем, мальви.
14 лютого з 7.50 - 16 лютого до 11.16. Місяць у Ракові.
Сприятливий період для замочування і висівання насіння помідорів, баклажанів, перцю для теплиць, огірків для вирощування на підвіконні. Сівба на розсаду помідорів, селери, капусти, огірків, баклажанів, цибулі для отримання цибулини за один сезон, базиліку, майорану та інших пряних трав для вирощування у теплиці. Полив, підживлення.
16 лютого з 11.16 - 18 лютого до 11.40. Місяць у Левові. 18 лютого, 10.34 - Повний Місяць.
Не рекомендується нічого сіяти і саджати. Закладання насіння на пророщування, культивація і перекопування грунту. Кореневе і позакореневе підживлення розсади культур з наземними плодами. Огляд саду і ягідників.
18 лютого з 11.40 - 20 лютого до 11.02. Місяць у Діві.
Не проводити ніяких робіт з рослинами. Підготовка грунтових сумішей для розсади. Проріджування сходів розсадних культур, розпушування і мульчування грунту в посадкових ємкостях. Формуюча і санітарна обрізка плодових дерев та ягідних кущів. Боротьба зі шкідниками розсади.
20 лютого з 11.02 - 22 лютого до 11.30. Місяць у Терезах.
Сприятливий період для пікірування розсади овочевих і квітів, висівання насіння кореневої селери, картоплі, цибулі. Висівання на розсаду огірків, кабачків, патисонів. Сівба лікарських рослин. Полив, розпушування вологого грунту, підживлення квітів, очистка насіння. Обприскування розсади квітів і ремонтантної суниці стимуляторами росту. Можна ставити на укорінення живці пеларгонії, колеуса, бегонії, фуксії, хризантем.
22 лютого з 11.30 - 24 лютого до 14.47. Місяць у Скорпіоні.
Сівба на розсаду ранньостиглих помідорів, перцю, огірків; для вирощування у теплиці - пекінської капусти, салату, шпинату. Ефективними будуть підживлення овочевих культур і квітів, у тому числі кімнатних.
24 лютого з 14.47 - 26 лютого до 21.33. Місяць у Стрільці. 25 лютого - остання четверть Місяця.
Не проводити посадки і пересадки. Культивація грунту, обрізка плодових дерев і ягідних кущів, знищення зимуючих шкідників у саду. Боротьба з наземними шкідниками. Прищипування верхніх пагонів кімнатних рослин, проріджування сходів розсади овочів і квітів.
26 лютого з 21.33 - 1 березня до 7.16. Місяць у Козерогові.
Сприятливий час для сівби насіння селери кореневої, картоплі, усіх видів капусти, помідорів, перцю, баклажанів, цибулі, редиски у теплиці. Обприскування розсади стимуляторами росту. Культивація і перекопування грунту. Пікірування розсади, проріджування сходів.