Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на грудень


02.12.2016

1 грудня. Місяць у Козерозі, зростаючий. Сприятливий день для посадки рослин на насіння, боротьби з ґрунтовими шкідниками.

2 грудня. Місяць у Козерозі, Водолії, зростаючий. Заготівля живців, кореневе та позакореневе підживлення, посів та посадка коренеплідних рослин.

3 грудня. Місяць у Водолії, зростаючий. Скористайтеся порадами двох минулих днів.

4 грудня. Місяць у Водолії, зростаючий. Велике свято Введення в Храм Пресвятої Богородиці, утримайтеся від будь-яких садово-городніх робіт.

5 грудня. Місяць у Водолії, Рибах, зростаючий. Несприятливий день для посадки чи пересадки кімнатних рослин та квітів.

6 грудня. Місяць у Рибах, зростаючий. Посів листових овочевих культур для вирощування в будинку або в зимовій теплиці, полив, внесення добрив.

7 грудня. Місяць у Рибах, Овені, зростаючий. Перша чверть. Сприятливий день для поливу кімнатних квітів. Не рекомендується посадка чи пересадка будь-яких рослин.

8 грудня. Місяць в Овені, зростаючий. Посів зелені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Боротьба зі шкідниками кімнатних рослин.

9 грудня. Місяць в Овені, Тільці, зростаючий. Скористайтеся порадами минулого дня.

10 грудня. Місяць у Тільці, зростаючий. Посів зелені, салату, гірчиці, кропу та редиски, а також посів і пересадка кімнатних рослин. Внесення органічних добрив.

11 грудня. Місяць у Тільці, Близнюках, зростаючий. Поради минулого дня.

12 грудня. Місяць у Близнюках, зростаючий. Сприятливий день для заготівлі живців плодових дерев для весняного щеплення. Займіться приготуванням ґрунтових сумішей, внесенням рідких органічних добрив для кореневого підживлення.

13 грудня. Місяць у Близнюках, Ракові, зростаючий. Рекомендується розпушування ґрунту і боротьба з надземними шкідниками.

14 грудня. Місяць у Ракові, Повний Місяць. Не рекомендуються посіви чи пересадки, взагалі сьогодні не варто турбувати рослини.

15 грудня. Місяць у Ракові, Левові, спадаючий. Відмінний час для пересадки кімнатних рослин. Посів овочів для вирощування в зимовій теплиці.

16 грудня. Місяць у Левові, спадаючий. Сприятливий день для поливу рослин, боротьби зі шкідниками, проріджування сходів та прополки.

17 грудня. Місяць у Левові, Діві, спадаючий. Не рекомендуються посіви та пересадки. Можна зайнятися обрізкою дерев та кущів, заготівлею живців для весняного щеплення.

18 грудня. Місяць у Діві, спадаючий. Скористайтеся порадами двох минулих днів.

19 грудня. Місяць у Діві, спадаючий. Розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.

20 грудня. Місяць у Діві, Терезах, спадаючий. Сприятливий день для заготівлі ґрунту, який призначений для посадки домашніх квітів і вирощування розсади. Рекомендується пікіровка та пересаджування рослин.

21 грудня. Місяць у Терезах, спадаючий. Остання чверть. Посів зелені і посадка цибулинних квітів для вирощування у зимовій теплиці. Полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів.

22 грудня. Місяць у Діві, Терезах, спадаючий. Сприятливий день для вигонки цибулі на зелень, щавлю, петрушки та сельдерею. Не рекомендується полив кімнатних квітів.

23 грудня. Місяць у Терезах, Скорпіоні, спадаючий. Рекомендуються посів і пересадка кімнатних рослин. Полив, розпушування ґрунту і підживлення квітів.

24 грудня. Місяць у Скорпіоні, спадаючий. Сприятливий день для обрізки дерев та кущів, посадки та пересадки кімнатних квітів, поливу кімнатних рослин. Можна зайнятися кореневим та позакореневим підживленням.

25 грудня. Місяць у Скорпіоні, Стрільці, спадаючий. Скористайтеся порадами двох минулих днів.

26 грудня. Місяць у Стрільці, спадаючий. Розпушування ґрунту, ефективним буде сьогодні внесення добрив і боротьба з надземними шкідниками.

27 грудня. Місяць у Стрільці, Козерозі, спадаючий. Скористайтеся порадами минулого дня.

28 грудня. Місяць у Козерозі, спадаючий. Заготівля живців для весняного щеплення, посів та посадка коренеплідних рослин, посадки рослин на насіння. Рекомендуються розпушування ґрунту, ефективним буде сьогодні внесення добрив і боротьба з надземними шкідниками.

29 грудня. Місяць у Козерозі, Новий Місяць. У цей день не рекомендуються посіви і посадки.

30 грудня. Місяць у Козерозі, Водолії, зростаючий. Рекомендуються посадки на насіння. Розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.

31 грудня. Місяць у Водолії, зростаючий. Не рекомендуються будь-які роботи, окрім підготування новорічного столу та прикрашання ялинки.

З НАСТУПАЮЧИМ

ВАС НОВИМ 2017 РОКОМ!