Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на листопад


02.11.2016

3 листопада. Місяць у Стрільці, Козерозі. Зростаючий. Сприятливий день для соління, квашення капусти, яка призначена для тривалого зберігання. Можна зайнятися осіннім щепленням. Також сприятливий день для позакореневого та кореневого підживлення рослин та пересадки кімнатних квітів.

4 листопада. Місяць у Козерозі. Спадаючий. Рекомендуються посадки на насіння. Розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.

5 листопада. Місяць у Козерозі, Водолії. Зростаючий. Сприятливий день для заготівлі живців, кореневого та позакореневого підживлення рослин. Рекомендується посів та посадка коренеплідних культур.

6 листопада. Місяць у Водолії. Зростаючий . Скористайтеся порадами двох минулих днів.

7 листопада. Місяць у Водолії. Зростаючий. Перша чверть. Не рекомендуються посіви і посадки.

8 листопада. Місяць у Водолії і Рибах. Зростаючий. Утримайтеся від будь-яких робіт в саду чи городі.

9 листопада. Місяць у Рибах. Зростаючий. Несприятливий день для садово-городніх робіт.

10 листопада. Місяць у Рибах, Овні. Зростаючий. Не рекомендується проводити обрізку та формування рослин, а також збір врожаю, призначеного для тривалого зберігання. Не варто також квасити капусту. Можна посіяти листяні овочеві, які призначені для вирощування в кімнаті чи в зимовій теплиці.

11 листопада. Місяць в Овні. Зростаючий.Сприятливий день для посіву зелені, яка призначена для вирощування в кімнатних умовах або в теплиці. Рекомендується боротьба зі шкідниками садово-городніх культур.

12 листопада. Місяць в Овні, Тільці. Зростаючий. Скористайтеся порадами минулого дня.

13 листопада. Місяць у Тільці. Зростаючий. Сприятливий день для посіву зелені, яка призначена для вирощування в кімнатних умовах або в теплиці. Рекомендується боротьба зі шкідниками садово-городніх культур.

14 листопада. Місяць у Тільці, Близнюках. Повний Місяць. Не рекомендується проводити будь-які роботи в саду чи городі.

15 листопада.Місяць у Близнюках. Спадаючий. Рекомендується розпушування сухого ґрунту, боротьба з надземними шкідниками. Сприятливий день для укриття багаторічних рослин на зиму.

16 листопада. Місяць у Близнюках, Ракові. Спадаючий. Вкрийте теплолюбні рослини на зиму. Сприятливий день для висадки розсади в теплиці, замочування насіння та заготівлі ґрунту для пересадки домашніх квітів і вирощування розсади овочевих культур.

17 листопада. Місяць у Ракові. Спадаючий. Сприятливий день для пересадки кімнатних рослин. Рекомендується посів овочів для вирощування в зимовій теплиці.

18 листопада. Місяць у Ракові, Левові. Спадаючий. Займіться обрізанням саду, посадкою декоративних дерев та кущів.

19 листопада. Місяць у Левові. Спадаючий. Сприятливий день для підзимового посіву овочевих рослин, поливу кімнатних квітів. Рекомендується пікіровка та пересаджування рослин, призначених для вирощування в теплицях.

20 листопада. Місяць у Левові, Діві. Спадаючий. Не рекомендуються посіви та посадки.

21 листопада. Місяць у Діві. Спадаючий. Остання чверть. Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.

22 листопада. Місяць у Діві, Терезах. Спадаючий. Сприятливий день для підзимової посадки здерев’янілих живців ягідних кущів і декоративних рослин, посіву рослин на свіжу зелень, зелені цибулі, петрушки, сельдерею. Несприятливий день для квашення капусти.

23 листопада. Місяць у Терезах. Спадаючий. Рекомендується посів зелені і посадка цибулинних квітів для вирощування в зимовій теплиці. Полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів.

24 листопада. Місяць у Терезах. Спадаючий. Скористайтеся порадами на минулий день.

25 листопада. Місяць у Терезах, Скорпіоні. Спадаючий. Поради двох минулих днів.

26 листопада. Місяць у Скорпіоні. Спадаючий. Посів і пересадка кімнатних рослин. Полив, розпушування ґрунту і підживлення квітів.

27 листопада. Місяць у Скорпіоні, Стрільці. Спадаючий. Сприятливий день для поливу рослин. Несприятливий день для соління капусти.

28 листопада. Місяць у Стрільці. Спадаючий. Розпушування ґрунту, внесення добрив і боротьба з надземними шкідниками.

29 листопада. Місяць у Стрільці. Новий Місяць. Не рекомендуються посіви і посадки.

30 листопада. Місяць у Стрільці, Козерозі. Зростаючий. Несприятливий день для посадки і пересадки домашніх кімнатних квітів. Можна зайнятися заготівлею однорічних живців для весняної посадки.