Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на серпень 2013


25.07.2013

Серпень
2 серпня - Іліїв день. Не можна скиртувати сіно. Якою буде погода з 2 по 6 серпня, такою буде вся осінь і перша половина зими.
4 серпня - Марії Магдалини. На Марію погода - для бджіл вигода. Квіткові цибулини викопують.
7 серпня - Анни - матері Пресвятої Богородиці. Якщо вранці холодно, так і зима холодна.
14 серпня - перший Спас медовий - Маковія. Час качати мед.
19 серпня - Преображення Господнє (другий Спас, яблучний). День плодів земних.
28 серпня - Успіння Богородиці (Велика Пречиста). Сонце дрімати починає.
29 серпня - Третій Спас (горіховий Спас, хлібний Спас). Початок молодого бабиного літа.


1 серпня - Місяць у Тельці. 24/25 місячний день. Повторні посіви, прополювання, полив. Посадка й пересадка дерев, кущів, багаторічних рослин.
2 серпня - Місяць у Тельці. 25/26 місячний день. Обрізка дерев і кущів для омолодження. Прищипування ягідних і овочевих рослин.
3 серпня - Місяць у Близнюках. 26/27 місячний день. Розпушування ґрунту, підгортання, полив, підживлення.
4 серпня - Місяць у Близнюках. 27/28 місячний день. Оранка, культивація, боронування. Боротьба зі шкідниками і хворобами рослин. Обрізка дерев і кущів для уповільнення росту. Збирання зернових і бобових, плодів і коренеплодів для тривалого зберігання, лікарських рослин. Косовиця.
5 серпня - Місяць у Ракові 28/29 місячний день. Посів пряних і лікарських трав. Підживлення, обприскування.
6 серпня – Новий Місяць (Молодик), 23.53. Місяць у Ракові. 29/30 місячний день. Посадка дерев, кущів, багаторічних рослин, консервування.
7 серпня - Місяць у Леві. 30/1 місячний день. Збирання плодів і овочів для швидкого вживання.
8 серпня - Місяць у Леві. 1/2 місячний день. Полив, підживлення. Збирання насіння. 19-20 - оранка, культивація, боронування, прополка, знищення шкідників. Збирання зернових, бобових, коренеплодів для тривалого зберігання. Обрізка дерев і кущів для уповільнення росту. Косовиця. У ці дні будьте обережні з гострими предметами й ріжучими інструментами.
9 серпня - Місяць у Леві. 2/3 місячний день.
10 серпня - Місяць у Діві. 3/4 місячний день. Лікування, дезінфекція шляхом промивання, обприскування, обкурювання. Консервування.
11 серпня - Місяць у Діві. 4/5 місячний день. Полив, посадка й пересадка декоративних рослин.
12 серпня - Місяць у Діві. 5/6 місячний день. Посадка зернових і бобових. Обрізка дерев і кущів для посилення росту.
13 серпня - Місяць у Терезах. 6/7 місячний день. Збирання врожаю для тривалого зберігання. Консервування.
14 серпня - Перша четверть, 12.58. Місяць у Терезах. 7/8 місячний день. Підживлення, полив, обприскування. Посадка й пересадка витких, овочевих, ягідних рослин. Щеплення дерев і кущів.
15 серпня - Місяць у Скорпіоні. 8/9 місячний день. Збирання плодів витких рослин на соки й вино. Косовиця.
16 серпня -. Місяць у Скорпіоні. 9/10 місячний день. Збирання насіння, врожаю для тривалого зберігання й консервування. У цей день будьте обережні з гострими предметами й ріжучими інструментами.
17 серпня - Місяць у Стрільці. 10/11 місячний день. Лікування, дезінфекція шляхом промивання, обприскування, обкурювання. Збирання зелені, овочів, ягід для сушки, лікарських трав, насіння.
18 серпня - Місяць у Стрільці. 11/12 місячний день. Впорядкування живих огорож, догляд за декоративними рослинами.
19 серпня - Місяць у Козерозі. 12/13 місячний день. Збирання врожаю для швидкого вживання. Полив. Посадка витких рослин. Щеплення дерев і кущів.
20 серпня - Місяць у Козерозі. 14-й місячний день. Посадка й пересадка рослин, зокрема квітів.
21 серпня - Повний Місяць, 21.08. Місяць у Водолії. 15/16 місячний день. 5-7 - збирання зелені, овочів, ягід для сушки, лікарських трав. 5-6 - будьте обережні при роботі з гострими предметами й ріжучими інструментами.
22 серпня - Місяць у Водолії. 16/17 місячний день. Боротьба з хворобами й шкідниками. Косовиця, збирання плодів із витких рослин на соки й вино, консервування.
23 серпня - Місяць у Рибах. 17/18 місячний день. Обрізка дерев і кущів для омолодження й посилення росту, прищипування ягідних і овочевих рослин. Збирання зелені, овочів, ягід для переробки.
24 серпня - Місяць у Рибах. 18/19 місячний день. Повторні посіви зелені й овочів. Полив, підживлення ягідних, овочевих культур. Підготовка сховищ.
25 серпня - Місяць в Овні. 19/20 місячний день. 10-11 - оранка, культивація, боронування. Прополка, знищення шкідників. Обрізка дерев і кущів для уповільнення росту. Збирання зернових і бобових, насіння, плодів для тривалого зберігання; зелені, овочів , ягід - для сушки, лікарських трав. Косовиця.
26 серпня - Місяць в Овні. 20/21 місячний день. Вся увага санітарному обрізанню й формуванню крони дерев і кущів.
27 серпня - Місяць у Тельці. 21/22 місячний день. Повторні посіви, прополювання, полив. Посадка й пересадка дерев, кущів, багаторічних рослин.
28 серпня – Остання Четверть, 11.37. Місяць у Тельці. 22/23 місячний день. Обрізка дерев і кущів для омолодження. Прищипування ягідних і овочевих рослин.
29 серпня - Місяць у Тельці. 23/24 місячний день. Розпушування ґрунту, підгортання, полив, підживлення.
30 серпня - Місяць у Близнюках. 24-й місячний день. Оранка, культивація, боронування. Боротьба зі шкідниками і хворобами рослин. Обрізка дерев і кущів для уповільнення росту. Збирання зернових і бобових, плодів і коренеплодів для тривалого зберігання, лікарських рослин. Косовиця.
31 серпня - Місяць у Близнюках. 24/25 місячний день. Посів пряних і лікарських трав. Підживлення, обприскування.