Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар. Лютий


10.02.2023

Лютий багатий на сніг – квітень буде щедрий на воду.
Лютий без снігу – літо без хліба.
Лютий дощовий – такими ж будуть весна і літо, холодний і сухий – літо буде спекотним.
У лютому багато інею – влітку багато роси й меду.
15 лютого – Стрітення. Сонечко – перша зустріч з весною пройшла благополучно. Інакше очікуй сильних морозів 
24 лютого. Відлига – до ранньої і теплої весни, випаде сніг – до дощової і затяжної весни, вітер і сніг – до пізньої і холодної весни.
***
10 ЛЮТОГО. Місяць у Терезах, спадаючий. Сприятливий день для посіву зелені, посадки цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці, пікірування сіянців. Обрізка дерев та чагарників,  розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
11 ЛЮТОГО. Місяц у Скорпіоні, спадаючий. Сприятливий день для посіву зелені, посадки цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці, пікірування сіянців. Обрізка дерев та чагарників, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів. Закладка насіння на стратифікацію, заготівля живців.
12 ЛЮТОГО. Місяць у Скорпіоні, спадаючий. Рекомендується посів та пересадка кімнатних рослин, посів помідорів, перцю, баклажанів, скоростиглих огірків. Полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
13 ЛЮТОГО. Місяць у Скорпіоні, спадаючий. Рекомендується посів та пересадка кімнатних рослин, посів помідорів, перцю, баклажанів, скоростиглих огірків. Полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок.
14 ЛЮТОГО. Місяць у Стрільці, спадаючий. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці.
15 ЛЮТОГО. Місяць у Стрільці, спадаючий. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці. Обприскування, обрізування кімнатних рослин. Лікування ран, побілка стовбурів.
16 ЛЮТОГО. Місяць у Козерозі, спадаючий. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці. Обприскування, обрізування кімнатних рослин. Лікування ран, побілка стовбурів.
17 ЛЮТОГО. Місяць у Козерозі, спадаючий. Рекомендується посів на розсаду однорічних в’юнких квітів посадки на насіння. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці. Обприскування обрізування кімнатних рослин. Лікування ран, побілка стовбурів.
18 ЛЮТОГО. Місяць у знаку Водолія, спадаючий. Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Боротьба з хворобами та шкідниками кімнатних рослин. Стратифікація насіння.
19 ЛЮТОГО. Місяць перебуває у знаку Водолія, спадаючий. Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Боротьба з хворобами та шкідниками кімнатних рослин. Стратифікація та ревізія насіння. Підготовка ємностей та ґрунту для розсади.
20 ЛЮТОГО. Місяць у Рибах, Молодик. Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Боротьба з хворобами та шкідниками кімнатних рослин. Стратифікація та ревізія насіння. Підготовка ємностей та ґрунту для розсади.
21 ЛЮТОГО. Місяць у Рибах, зростаючий. Посів листкових овочевих культур, що призначені для вирощування у будинку чи у зимовій теплиці. Підготовка живців, зимове щеплення.
22 ЛЮТОГО. Місяць в Овні, зростаючий. Пересадка кімнатних рослин, посів на розсаду перцю, баклажанів, томатів та селери. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників.
23 ЛЮТОГО. Місяць в Овні, зростаючий. Пересадка кімнатних рослин, посів на розсаду перцю, баклажанів, томатів та селери. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників.
24 ЛЮТОГО. Місяць у Тельці, зростаючий. Посів у зимовій теплиці салати, цвітної та ранньої капусти, цибулі-порею, гіркого перцю, редиски.
25 ЛЮТОГО. Місяць у Тельці, зростаючий. Посів у зимовій теплиці салати, цвітної та ранньої капусти, цибулі-порею, гіркого перцю, редиски. Ревізія бульб та цибулин квітів. Обробка кімнатних рослин від шкідників.
26 ЛЮТОГО. Місяць у Близнюках, зростаючий. Посів у зимовій теплиці салати, цвітної та ранньої капусти, цибулі-порею, гіркого перцю, редиски. Ревізія бульб та цибулин квітів. Захист дерев від гризунів, заготівля живців для щеплення.
27 ЛЮТОГО. Місяць у Близнюках, зростаючий. Посів овочевих культур на розсаду, що призначені для вирощування у зимовій теплиці. Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками.
28 ЛЮТОГО. Місяць у Близнюках, зростаючий. Посів овочевих культур, томатів, огірків, селери та інші на розсаду, що призначені для вирощування у зимовій теплиці. Видалення зайвих пагонів, боротьба зі шкідниками та хворобами.