Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на липень


29.06.2017

ЛИПЕНЬ
За народними прикметами, літо починається у липні: 
1-5 липня - початок справжнього літа; 
6-26 липня - час повного літа;
27-31 липня - вже спад літа. 
Якщо липень спекотний - то грудень буде морозний.
Мурашки будують високі мурашники - зима буде рання й холодна.  
Влітку цвіте багато дикої моркви - наступна зима буде теплою.
У середині липня з’явилися жовті листочки на деревах – на ранню осінь і зиму.
 
1 липня. Місяць у  Терезах, Скорпіоні, зростаючий. Перша чверть - 3.51. Схід - 4.50, захід - 21.12. Сприятливий день для посіву, посадки і пересадки квіткових культур, збору насіння на майбутні посіви, закладки бульб на зберігання в льосі або підвалі. Роботи з плодовими і ягідними кущами та деревами, пересадка і посадка. Полив, прополка, обробка рослин проти шкідників та інші роботи по догляду за рослинами.
2 липня. Місяць у  Скорпіоні, зростаючий. Схід - 4.51, захід - 21.12. Посадка квітів, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективні полив і сінокіс. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами.
3 липня. Місяць у  Скорпіоні, зростаючий. Схід - 4.52, захід - 21.12. Сприятливий день для посіву та посадки овочевих культур, а ось від ділення кореневої системи рослин слід відмовитися. Рекомендуються роботи по догляду за рослинами, в тому числі полив, прополка, розпушування ґрунту, боротьба зі шкідниками та хворобами.
4 липня. Місяць у  Скорпіоні, Стрільці, зростаючий. Схід-4.53, захід - 21.11. Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними буде підрізування дерев і ягідних кущів, щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
5 липня. Місяць у Стрільці, зростаючий. Схід - 4.54, захід - 21.11. Посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав - на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають.
6 липня. Місяць у  Стрільці, Козерозі, зростаючий. Схід - 4.54, захід - 21.10. Посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав - на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізання квітів.
7 липня. Місяць у  Козерозі, зростаючий. Схід - 4.55, захід - 21.10. Скористайтеся порадами двох минулих днів.
8 липня. Місяць у  Козерозі, зростаючий. Схід - 4.56, захід - 21.09. Посадка і пересадка плодових дерев і ягідних кущів, грушевих і сливових дерев, аґрусу, смородини. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення добрив, щеплення дерев, покіс газону. Сприятливий день для догляду за кімнатними квітами.
9 липня. Місяць у  Козерозі, Водолії.   Повний Місяць - 07.06. Схід - 4.57, захід - 21.08. Не рекомендуються посіви та посадки. Розпушування ґрунту, внесення добрив, щеплення дерев та покіс трав.
10 липня. Місяць у Водолії, спадаючий. Схід - 4.58, захід - 21.08. Несприятливий день для посівів чи посадок. Рекомендується збирати врожай зернових культур та коренеплоди, проводити обприскування та обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополку.
11 липня. Місяць у Водолії Рибах, спадаючий. Схід - 4.59, захід - 21.07. Несприятливий день для посівів чи посадок. Рекомендується збирати врожай зернових культур та коренеплоди, косити газон, проводити обприскування та обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополку. 
12 липня. Місяць у Рибах. Схід - 5.00, захід - 21.06, спадаючий. Скористайтеся порадами двох минулих днів.
13 липня. Місяць у Рибах. Схід -5.01, захід - 21.05, спадаючий. Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних, підрізування і щеплення дерев та ягідних кущів. Заготівля варення і солінь, призначених для довготривалого зберігання. Відмінний час для культивації, поливу та внесення добрив.
14 липня. Місяць у Рибах, Овні, спадаючий.  Схід - 5.02, захід - 21.04. Скористайтеся порадами минулого дня, також рекомендується догляд за плодовими деревами та ягідними кущами, щеплення, обрізка.
15 липня. Місяць в Овні, спадаючий. Схід - 5.04, захід - 21.03. Не рекомендуються посіви та посадки. Займіться підготовкою ґрунту під посів, знищенням шкідників, прополкою і мульчуванням. Сприятливий день для збору врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушки овочів і фруктів.
16 липня. Місяць в Овні, Тільці, спадаючий. Схід - 5.05 захід - 21.02. Скористайтеся порадами минулого дня.
17 липня. Місяць у Тільці. Остання чверть - 14.33. Схід - 5.06, захід - 21.01. Рекомендується посадка всіх коренеплідних, бульбових і цибулинних культур. Підстригання дерев і кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, придатні для створення зимових запасів.
18 липня. Місяць у Тільці, Близнюках, спадаючий. Схід - 5.07, захід - 21.00. Поради минулого дня. Рекомендуються стандартні процедури по догляду за рослинами, тобто полив, прополка, боротьба зі шкідниками та хворобами рослин.
19 липня. Місяць у Близнюках, спадаючий. Схід - 5.08, захід - 20.59. Не рекомендується посадка і пересадка трав’янистих культур. Ефективними сьогодні будуть видалення зайвих пагонів, покіс трав, прополка, культивація, мульчування. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід.
20 липня. Місяць у Близнюках, Ракові, спадаючий. Схід - 5.10, захід - 20.58. 
Садити та пересаджувати в цей день вкрай небажано.
21 липня. Місяць у Ракові, спадаючий. Схід - 5.11, захід - 20.57. Скористайтеся порадами двох минулих днів.
22 липня. Місяць у Ракові, Левові, спадаючий. Схід - 5.12, захід - 20.56. Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребують особливо ефективної сушки. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Сприятливий день для солінь та консервування.
23 липня. Місяць у Левові, новий Місяць - 12.46. Схід - 5.14, захід - 20.54. 
День несприятливий. Посіви, посадки та пересадки слід відкласти. Рекомендується присвятити час відпочинку, ремонту садового інвентарю, прибиранню сміття на ділянці, провітрюванням і обробці льохів і підвалів. Не забороняється збір коренеплодів і врожаю зернових культур, а також прості операції по догляду за рослинами.
24 липня. Місяць у Левові, Діві, зростаючий. Схід - 5.15 захід - 20.53. Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів і дерев, збір і сушка фруктів і коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Відповідний момент для мульчування, для боротьби зі шкідниками, для обрізки дерев, для збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
25 липня. Місяць у Діві, зростаючий. Схід - 5.16, захід - 20.52. 
Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева та кущі, проводити посадки на насіння. Добре приживуться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити такі, що в’ються. Покіс газону сповільнить зростання трави.
26 липня. Місяць у Діві, Терезах, зростаючий. Схід - 5.18, захід - 20.50. 
Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева та кущі, проводити посадки на насіння. Добре приживуться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити такі, що в’ються. Покіс газону сповільнить зростання трави.
27 липня. Місяць у Терезах, зростаючий. Схід - 5.19, захід - 20.49. Скористайтеся порадами минулого дня.
28 липня. Місяць у Терезах, зростаючий. Схід - 5.20, захід - 20.47. 
Сприятливий день для посадки квітів, закладки бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив і сінокіс. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами.
29 липня. Місяць у Терезах, Скорпіоні, зростаючий. Схід - 5.22, захід - 20.46. 
Сприятливий день для посадки квітів, закладки бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив і сінокіс. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами.
30 липня. Місяць у Скорпіоні. Перша чверть - 18.23. Схід - 5.23, захід - 20.45. Рекомендується посадка більшості культур. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективними будуть підрізування дерев і ягідних кущів, щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту. Сприятливий день для консервування фруктів і овочів.
31 липня. Місяць у  Скорпіоні, Стрільці, зростаючий. Схід - 5.25, захід - 20.43.  
Сприятливий день для посіву, посадки та пересадки квіткових культур, збору насіння на майбутні посіви та закладки бульб на зберігання в льосі або підвалі. Не забороняються роботи з плодовими і ягідними культурами, не заборонена пересадка і посадка. Полив, прополка, обробка рослин проти шкідників та інші роботи по догляду за рослинами також рекомендовані. Не варто забувати про кімнатні рослини та квіти, їм потрібен ретельний догляд.