Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Борщ український пісний


04.12.2019

Борщ український пісний
0,5 склянки білої квасолі, 2-3 цибулини, 2 кореня петрушки, 2 невеликих буряки, 200 г картоплі, склянка квашеної капусти, 2 помідори, 1 ріпа, 2 морквини, 1/4 склянки борошна, 1/3 склянки пшона, головка часнику.
Замочену на 6-8 годин квасолю промити і поставити варити разом з цибулею, коренями петрушки, селери, буряками та картоплею. Квашену капусту віджати (якщо занадто кисла, то обдати кип'ятком), покласти варитися. Додати помідори, дрібно нашатковані ріпу та моркву, посолити. Незадовго до готовності додати борошно, розмішане в третині склянки остиглого бульйону. Окремо відварити пшоно, стовкти із часником і додати в борщ перед подачею на стіл.
Вийнятий буряк, натерти і покласти прямо в тарілки разом із зеленню. До борщу можна подати окремо зварену розсипчасту гречану кашу.
Картопляні коржі
Картопля - 300 г, ріпчаста цибуля - 50 г, натертий мускатний горіх - 0,5 г, борошно пшеничне - 30 г, панірувальні сухарі - 20 г, олія - 60 г, сіль - за смаком.
Картоплю очистити від шкірки, відварити, остудити і розім’яти, додати обсмажену, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, ложку олії, борошно, сіль, мускатний горіх і все перемішати. Запанірувати сухарями і смажити на олії по обидва боки до появи коричневої скоринки. Подавати з томатним чи з грибним соусом.