Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Буряковий салат з курячим філе


10.02.2023

Познайомимо вас з незвичайним салатом. Він дуже гармонійний і заслуговує бути не тільки на вашому повсякденному, а й святковому столі. Адже особливість страви у поєднанні смаків.
Вам знадобиться 500 грамів буряка, три середніх солоних огірків, цибулина, банка консервованого горошку, два відварених курячих філе, 5 ст. ложок майонезу, невеликий пучок кропу, сіль, перець – за смаком. Для маринаду цибулі – сіль, цукор, оцет 9%. 
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
В першу чергу поставте варити буряк або ще краще буде його запекти у фользі в духовці. Краще зробити це з вечора, щоб буряк встиг охолонути.
Цибулю нарізаємо на тонкі четвертинки. Її треба замаринувати.
Заливаємо окропом і чекаємо, щоб пішла гіркота. Як піде неприємний запах, зливаємо через сито.
Перекладаємо в миску, додаємо 1/2 чайної ложки солі та чайну ложку цукру (з гіркою), столову ложку оцту, перемішуємо. Пробуємо на сіль-цукор та регулюємо. На одну цибулину достатньо саме такої пропорції. Залишаємо цибулю поки осторонь.
Солоні огірочки нарізаємо невеликим кубиком.
Відкидаємо огірки в сито, щоб із них стекла рідина. Інакше вона вийде у салаті і він просто втратить свій апетитний вигляд. Курячі грудки нарізаємо на шматочки. Відварюємо грудку з цибулею, лавровим листочком і куркумою.
Зелений горошок зливаємо. Рідина у салаті ні до чого. Промариновану цибулю віджимаємо від води та викладаємо у салатник. Усі інгредієнти поєднуємо.
Буряк натираємо на великий терці. Кріп подрібнюємо.
Заправляємо майонезом та перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком. 
Салат дуже смачний, простий та корисний!