Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Часник проти атеросклерозу


24.03.2011

Як відомо, атеросклероз - найголовніша причина розвитку таких захворювань, як ішемічна хвороба серця, інфаркт міокарда, інсульт головного мозку і т.д. Тому профілактиці цього захворювання і лікуванню необхідно приділяти особливу увагу.
Хворим на атеросклероз корисно їсти морську капусту (містить йод), волоські горіхи (особливо разом з родзинками та інжиром), горох (містить вітамін В2), очищені від шкірки баклажани в смаженому і тушкованому вигляді (знижують вміст у крові холестерину, покращують обмін речовин), ягоди лісової суниці, цвітну капусту, черемшу. Кавун поряд із сечогінною дією сприяє виведенню з організму надлишку холестерину.
Приймати по 1/4 склянки свіжого соку з ягід червоної смородини за 30 хв. до їди.
Ягоди чорноплідної горобини, змішані з цукром (1:1). Приймати по 1 ч. ложці 3 рази на день.
Перемішати в рівних за обсягом частинах кашку з часнику, подрібнені волоські горіхи і нерафіновану олію. Зберігати в холодильнику в щільно закритому посуді. Вживати щодня по 1-2 ст. ложки, додаючи в салати з буряка, моркви та інших овочів.
Головку часнику розтерти в кашку, залити 0,7 л вина Кагор, настояти в темному, прохолодному місці протягом тижня, періодично струшуючи. Приймати по 1-2 ст. ложки 3-4 рази на день перед їдою.
Залити 100 г добре подрібненого часнику 2 склянками горілки, настояти в теплому темному місці 3 дні, періодично струшуючи вміст, процідити. Приймати по 5-10 крапель в 1 ч. ложці холодної води 3 рази на день за 15 хв. до їди.
Розмішати 0,25 ч. ложки соку часнику в 0,5 склянки козячого молока. Приймати щодня вранці натщесерце.
Розтерти 5 головок часнику з дрібною кухонною сіллю, змішати з 500 г вершкового масла. Вживати в їжу з хлібом або картопляним пюре при атеросклерозі, хворобах серця, легенів.
Віджати сік часнику, змішати його в рівних частках з бджолиним медом і приймати по 1 ст. ложці 3-4 рази на день за 30-40 хв. до їди. Це засіб дає досить-таки непогані результати. Курс лікування - 4-6 тижнів за вказаною схемою. Після місячної перерви курс лікування повторити. Цей рецепт можна використовувати при атеросклерозі, а також при ішемічній хворобі серця і варикозному розширенні вен.
Розтерту в кашку головку часнику залити склянкою нерафінованої соняшникової олії. Через добу в настій влити сік одного лимона і розмішати. Настояти в темному, прохолодному місці 7 днів, періодично струшуючи вміст. Приймати часникову олію по 1 ч. ложці 3 рази на день за 30 хв. до їди при атеросклерозі судин головного мозку, ішемічній хворобі серця, задишці. Курс лікування - 3 місяці. Перерва - 1 місяць, після чого повторювати лікування до повного одужання.
Для зниження рівня холестерину рекомендується щодня приймати по 15-20 г камеді (смоли) абрикосів, вишень, слив. Одночасно слід приймати часникову олію по 1 ч. ложці або порошок часнику по 0,3 чайної ложки 3 рази на день.
Натерти головку часнику і добре вимитий лимон зі скоринкою. Після чого змішати часник з лимоном і залити 0,5 л холодної кип’яченої води, залишити настоюватися на 4 дні, процідити. Приймати очисний настій по 2 ст. ложки вранці натщесерце.