Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Чемпіонська гра «Дніпра»


29.08.2013

Дніпряни у День шахтаря переконливо обіграли донецьку команду з рахунком 3:1. Два голи на рахунку Романа Зозулі, один - з пенальті у свій актив записав Євген Селезньов.

МОЖЛИВО, на дніпрян вплинула визначна подія - 30-річний ювілей чемпіонства «Дніпра» у першості СРСР. Можливо, на наших земляків подіяв святковий настрій Дня незалежності. Хоча налаштованість на перемогу, за словами капітана «Дніпра» Руслана Ротаня, у гравців є завжди.
Мій колега-журналіст напередодні передбачив перемогу «Шахтаря» з рахунком 0:3. Ніяк не хотілось у це вірити, і принаймні розраховували хоча б на нічию.
Майже повні трибуни «Дніпро-Арени», на яких зібралось 28 тисяч небайдужих глядачів, не лише скандували «Дніпро! Дніпро», а й, переймаючись святковим настроєм Дня незалежності, час від часу вигукували: «Слава Україні!» і у відповідь – «Героям слава!».
Впродовж всього першого тайму господарі постійно атакували і прагнули забити гол, однак результат залишався незмінним – 0:0.
Не знаю, які слова знайшов у перерві для футболістів головний тренер Хуанде Рамос, але вже на початку другого тайму комбінація Зозуля – Коноплянка – Зозуля завершилась взяттям воріт «Шахтаря».
Після цього гра набула певної інтриги – дніпряни хотіли забити ще (згадати хоча вихід сам на сам Романа Зозулі, який не увінчався успіхом), а «Шахтар» хотів зрівняти рахунок. Але, як вже багато хто сказав, то був не день «Шахтаря».
А в «Дніпра» того вечора все виходило і гра була чемпіонською. Згодом той же Зозуля після розіграшу стандарту з подачі Ротаня головою забиває другий м’яч. І коли на 73-ій хвилині Євген Селезньов забив з пенальті третій гол, стало зрозуміло, хто буде переможцем. І навіть гол престижу, отриманий у додатковий час від Кучера, не зіпсував свято «Дніпра».
По завершенню матчу головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу відзначив:
- «Дніпро» був кращим, мав більше бажання і грамотних дій. Було видно, що команда дуже хоче досягти перемоги.
Вітаємо «Дніпро» з важливою перемогою!
А сьогодні увечері, о 21.30 год. «Дніпро» приймає в рамках матчу Ліги Європи естонську «Нимме Калью». Перший матч українська команда на виїзді виграла з рахунком 3:1. Переможець цього протистояння вийде до групового турніру Ліги Європи. То ж побажаймо удачі «Дніпру»!

Олександр ПЕТРЕНКО, спортивний оглядач «Сільських новин».

Результати інших матчів:
«Металург» Д. – «Зоря» 2:0
«Ворскла» - «Волинь» 3:3
«Арсенал» - «Іллічівець» 1:2
«Металіст» - «Севастополь» 3:1
«Карпати» - «Говерла» 1:0
«Металург» З. – «Динамо» 1:2
«Таврія» - «Чорноморець» 1:2
Після семи турів турнірну таблицю очолює «Металіст» (19 очок), на другому місці «Шахтар» (18 очок), на третьому – «Дніпро» (16 очок),
4-5 місця поділяють «Чорноморець» і Динамо», маючи в своєму активі відповідно 14 і 13 очок.