Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Через спеку зросла кількість інфарктів


10.07.2020

Кількість пацієнтів з інфарктами Дніпровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії через спеку зросла на 30%. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облради.

Головний лікар закладу Олена Лугова назвала головні причини, через які  саме в спеку люди хворіють більше:

зростає артеріальний тиск, що обумовлено підвищенням температури тіла;

відбувається зневоднення організму, через це згущується кров, що, у свою чергу, призводить до тромбозу в коронарних судинах серця;

під час спеки люди менше рухаються. Це доцільно з точки зору теплообміну організму, але люди відкладають візити до лікаря. А саме в ці дні необхідний контроль та консультації сімейних лікарів;

у спеку люди зловживають морозивом і солодкими напоями. Але ж високий рівень солодкого в крові – це велика шкода для людей із серцево-судинними захворюваннями.

Головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко навів статистику:

«В області більше 890 тисяч пацієнтів із артеріальною гіпертензією. В лікарні Мечникова амбулаторно щорічно оглядається в консультативній поліклініці понад 9 тисяч пацієнтів, понад 3 тисячі проходять стаціонарне лікування».

Наразі в лікарні ім. Мечникова діє безкоштовна обласна програма допомоги людям із гіпертензією. В програму входять:

лабораторні та інструментальні обстеження (ЕКГ, за потребою – Ехо-КГ);

консультація кардіолога та офтальмолога з обстеженням очного дна та вимірювання внутрішньоочного тиску, призначення терапії.

Довідки щодо програми та запис до лікарів здійснюється за телефоном Консультативної поліклініки лікарні Мечникова: (056) 713-51-32 з понеділка до п’ятниці, з 9-ої до 15-ої години.