Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Черкащина народила, а Дніпропетровщина в люди вивела


21.04.2011

ВВАЖАЮ, що мені поталанило, бо допоміг Господь зустріти на життєвому шляху людей, котрих можу назвати Особистостями з великої літери. Зокрема, наше господарство очолювало багато талановитих керівників.
А у 1986 році на капітанський місток колгоспу ім. Калініна заступив Анатолій Білик (на знімку), чия здатність довіряти людям, але при цьому й питати сповна за все вражає і нині. Саме при Біликові, у 1987 році, я став бригадиром тракторної бригади. Згодом мені довірили комплексну бригаду, якою тривалий час керував лауреат Державної премії Григорій Явір. 
Чи відчував тоді страх? Ще й який! Але перед очима був приклад 35-річного голови, котрого вже тоді для себе мав за взірець.
Наш край неповторний, і особистостей кличе до себе так само гармонійно вибудуваних. Вони й самі зростають на господарській ниві, і людям крила не обрізають. Моя подальша хода службовими сходами також залежала від Анатолія Григоровича. У 2002 році, відколи він очолив СТОВ «Злагода», яке стало правонаступником колгоспу ім. Калініна, наші шляхи знову пішли в одному напрямку. Я працював головним агрономом, заступником генерального директора і три роки був директором «Злагоди». Це свідчить про те, що Білик не боїться довіряти людям, і керівні посади в тому числі. А звідси – і наші здобутки: вагомі, значимі, помітні на рівні всієї Дніпропетровщини.
У 2010 році наше господарство вибороло перемогу в районному змаганні на збиранні ранніх зернових культур. На площі 2005 гектарів нами було зібрано 9342 тонни зерна при врожайності 46,6 центнера з гектара. Це вагомий внесок до колективної комори. А щоб дефіциту не відчувалося і в державних засіках, збільшуємо площу під озимою пшеницею. Її маємо в структурі посівних площ на 2011-ий 1684,7 гектара. Зазвичай же засівали озимими півтори тисячі гектарів. Оце і є розумний підхід до всього, з чого зиск має не лише окреме господарство, а й вся область, держава в цілому.
Переконаний, що нам, миколаївцям, треба Богу вклонятися, що землі наші збережено в цілості й неподільності, що керівника нам послано мудрого й досвідченого, людяного й грамотного. Анатолій Григорович вміє і спеціалістів кваліфікованих цінувати, і ветеранам допомагати, віддячуючи їм сторицею за труд.

Анатолій ДЕРЕВ‘ЯНКО, заступник директора СТОВ “Злагода”.