Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Четверо поранених внаслідок ракетних та артилерійських обстрілів на Дніпропетровщині – розпочато розслідування


11.09.2022

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Нікопольської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України).
За даними слідства,  в ніч на 11 вересня 2022 року військовослужбовці країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетний обстріл центральної частини міста Дніпра.  Поранення отримав місцевий мешканець, його госпіталізовано до лікарні. Внаслідок ракетного удару повністю зруйновано будівлю торговельного центру, пошкоджено житлові будинки, адмінбудівлі, місцевий ринок, магазини, складські приміщення, автомобілі містян. 
Також вночі окупанти обстріляли з артилерії  житлові квартали міста Нікополя. Троє містян отримали поранення, двох з них госпіталізовано до медичного закладу. Внаслідок обстрілу  пошкоджено приватні та багатоповерхові будинки, навчальні заклади, приміщення пошти, лікарню, господарчі споруди, інфраструктуру промислового підприємства,  складські приміщення, автомобілі, газопровід, лінії електропередач.
Наразі тривають першочергові слідчі дії. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua