Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Чим корисне насіння гарбуза


19.09.2013

Ви любите гарбузове насіння? А чи знаєте ви, в чому користь цього, непоказного на перший погляд, насіння?

ГАРБУЗОВЕ НАСІННЯ в достатній кількості містить магній, корисний для нормальної роботи серця. Магній поліпшує роботу серцевого м`яза і перешкоджає порушенню ритму.
Як відомо, високий рівень холестерину провокує розвиток серцево-судинних захворювань. А фітостероли, що містяться в гарбузовому насінні, сприяють зниженню рівня холестерину в крові.Гарбузове насіння стабілізує кров`яний тиск, завдяки чому особливо корисне для гіпертоніків.
Амінокислота триптофан, що міститься в гарбузовому насінні, забезпечує вироблення в нашому організмі серотоніну, який сприяє повноцінному нічному сну. Достатній вміст цинку в гарбузовому насінні сприяє нормальній роботі головного мозку, покращує пам`ять, знижує загальну стомлюваність нашого організму.
Гарбузове насіння містить велику кількість білка, який легко засвоюється. Завдяки цьому ефективно знижується рівень цукру в крові, що особливо важливо для профілактики діабету, а також для тих, хто бореться із зайвою вагою і прагне схуднути.
Клітковина, що входить до складу гарбузового насіння, покращує роботу кишечника і сприяє його регулярному випорожненню. Тим, хто часто страждає запорами, слід обов`язково включити в раціон гарбузове насіння.
Гарбузове насіння - найефективніший народний засіб від гельмінтів. Люди, які страждають від цих паразитів, завдяки насінню з гарбуза, здатні вилікуватися буквально за кілька днів.
У гарбузовому насінні в достатній кількості містяться омега-3 жирні кислоти і цинк, що запобігає простатиту і знижує ризик захворювань передміхурової залози у чоловіків.
Не варто захоплюватися гарбузовим насінням людям із серйозними порушеннями шлунково- кишкового тракту, з поганою прохідністю кишечника і тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку.