Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів


16.02.2012

Заступник голови Дніпропетроської облдержадміністрації Іван Ступак взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям «Вибух пам’яті» та мітингу вшанування пам’яті загиблих учасників бойових дій на території інших держав з нагоди Дня пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. Цього року відзначається 22-а річниця виводу військ з Афганістану.
- У цей день ми висловлюємо слова глибокої поваги всім, хто брав участь у локальних війнах та урегулюванні військових конфліктів. Ми пам’ятаємо тих, хто захищав і захищає високі ідеали добра в різних країнах світу, - сказав Іван Ступак.
Нині значна увага приділяється медичному обслуговуванню інвалідів війни, у тому числі афганців. У лікувально-профілактичних закладах області працюють спеціально обладнані палати та госпітальні відділення для ветеранів війни на 1231 ліжко-місце. А в селі Роздори Синельниківського району працює обласний госпіталь для ветеранів на 40 ліжко-місць.
У 2011 році за бюджетні кошти оздоровлено 295 воїнів-інтернаціоналістів. Протягом 2010-2011 рр. близько 500 інвалідів-інтернаціоналістів забезпечено технічними засобами реабілітації (інвалідними візками, милицями, палицями тощо) і протезними виробами. Загалом, в області проживає 12,5 тисячі воїнів-інтернаціоналістів та 172 сім’ї воїнів, загиблих в Афганістані.