Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

День Перемоги. День спомину


04.05.2016

П‘ятдесят один рік тому з фронтів Другої світової війни повертались наші батьки і діди. А хтось назавжди залишився лежати в землі сирій чужих країн, не доживши до перемоги. Багато родин втратили своїх близьких. І вже не вірилось, що у році 2014-му на Донбасі запалає нова війна, коли після анексії Росією Криму у пошуках «руського міра» спантеличені мешканці українського Донецька та Луганська при активному підбурюванні кремлівських найманців зажадають відокремлення у так звані «народні республіки».

Тисячі добровольців у перші дні неоголошеної війни пішли захищати свою українську землю. Серед них – чоловік нашої колеги журналістки Михайлини Скорик капітан Сергій Шкарівський, командир взводу 3-ого батальйону оперативного призначення Національної гвардії України «Донбас». Загинув від кулі снайпера 19 серпня 2014 року в боях за звільнення Іловайська. Перша куля потрапила під бронежилет, друга стала смертельною — в шию. Йшов йому лише 51-ий рік.

На Великдень у зоні АТОне обійшлося без жертв За добу на Донбасі загинув один український військовий, ще семеро поранені, повідомив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на Луганському напрямку незаконні збройні формування порушували режим тиші двічі, обидва рази в районі с. Трьохізбенка. Неспокійно було і на північних околицях Горлівки, зокрема в Майорську і Зайцевому.

Напередодні учасники зустрічі в Мінську домовилися про введення режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят.

День пам’яті - один на всіх

У Спілці ветеранів АТО виступили за те, щоби вшановувати усіх полеглих у зоні Антитерористичної операції українських військовослужбовців 8 травня. Таким чином у спілці відповіли на пропозиції деяких організацій зробити окремі дні пам’яті для бійців, котрі загинули у різних битвах.