Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Державна підтримка селян


14.06.2012

Агроформування Дніпропетровщини отримають 1,5 млн. гривень за пересів озимих культур, що постраждали внаслідок складних погодно-кліматичних умов. Про це повідомив в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку Вадим Удовицький Для допомоги сільгосппідприємствам, посіви озимих культур яких постраждали від несприятливих погодно-кліматичних умов, передбачена державна допомога у розмірі 150 гривень за гектар.
Він зазначив, що на Дніпропетровщині для підтримки сільгосппідприємств діє державна програма «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі», яка реалізується за 11 напрямками, основними з яких є: фінансова підтримка сільсьгосппідприємств через механізм здешевлення кредитів та компенсації лізингових платежів (відшкодовується до 80% за відсотковими ставками банківських кредитів); надання фінансової допомоги при будівництві тепличних комплексів (відшкодовується до 50 % вартості будівництва); часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів (відшкодовується до 50% вартості будівництва); розвиток тваринництва (дотації на зростання поголів’я корів молочного та м’ясного напрямків, дотації за еклологічно чисте молоко тощо).
У 2011 році фермери Дніпропетровщини отримали 82 млн. гривень фінансової допомоги держави. Зокрема, за програмою здешевлення кредитів сільгосппідприємствам виплачено 46 млн.гривень, за програмою будівництва тваринницьких комплексів - 30 млн. гривень, за програмою розвитку тваринництва – 6 млн. гривень.