Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Десантники не вмирають - вони йдуть на небо


18.06.2015

На Дніпропетровщині вшанували пам’ять військовослужбовців та членів екіпажу, які рік тому загинули у збитому літаку ІЛ-76. Висловити свою вдячність героям до військової частини в селище Гвардійське приїхали представники облдержадміністрації, духовенство, рідні та близькі загиблих.  
«Рік тому із Дніпропетровської до Луганської області вилетіло 3 літаки ІЛ-76, - згадує виконувач обов’язків командира 25 повітряно-десантної бригади полквник Артем Лучніков. - Перший літак сів, другий потерпів катастрофу, третій – своєчасно відлетів у безпечну зону та здійснив посадку. Українські військові одразу направилися в район падіння літака - сподівалися, що хтось вижив. Але, на жаль, ніхто не вцілів», - сказав він. 
Радник голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа наголосила, що у тій трагедії загинуло 49 людей, 32 - з Дніпропетровської області.
«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв. Ця трагедія пронизала серця не лише мешканців Дніпропетровщини, а й усієї України. Всі кажуть: «Десантники не вмирають - вони йдуть на небо». Пам’ятаємо наших Героїв, - зазначила Тетяна Губа.

ДОВІДКА.
14 червня 2014 року під час проведення АТО на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак ІЛ-76МД. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців зведеного підрозділу 25-ї Окремої повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу.