Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дев’ять унікальних і корисних властивостей огірків


25.05.2016

1. ЗАХИСТ ДЛЯ МОЗКУ

Огірки містять протизапальні компоненти, які відіграють важливу роль у підтримці здоров’я мозку. На додаток до поліпшення пам’яті й захисту ваших нервових клітин, огірки здатні запобігти порушенням пам’яті та навичок навчання.

2. ЗМЕНШЕННЯ РИЗИКУ ЗАХВОРЮВАННЯ РАКОМ

Огірки містять поліфеноли, які можуть допомогти знизити ризик раку молочної залози, матки, яєчників і простати. Вони також містять фітонутрієнти, які мають протиракові властивості.

3. МІНІМІЗАЦІЯ АЛЕРГІЙНИХ РЕАКЦІЙ

Огірки можуть допомогти знизити та навіть зовсім викорінити запальні реакції в організмі. Дослідження показали, що екстракт огірка допомагає зменшити небажані алергійні реакції, зокрема, шляхом нейтралізації активності прозапальних ферментів.

4. АНТИОКСИДАНТНІ ВЛАСТИВОСТІ

Огірки містять численні антиоксиданти, у тому числі відомий вітамін С і бета-каротин, які забезпечують додаткові переваги. Наприклад, вони здатні запобігати появу раку та знизити ризик хронічних захворювань, включаючи хвороби серця.

5. СВІЖЕ ДИХАННЯ

Усього одна огіркова скибочка може допомогти позбавити вас бактерій, що викликають неприємний запах. Огірки також можуть допомогти «заспокоїти» шлунок, що часто і є причиною поганого запаху з рота.

 

6. КЕРУВАННЯ СТРЕСОМ

Огірки містять кілька вітамінів групи В, у тому числі вітамін В1, вітамін В5, вітамін B7 і біотин. Вітаміни, як відомо, сприяють полегшенню почуття занепокоєння та знімають деякі з руйнівних наслідків стресу.

7. ДОПОМОГА В ТРАВЛЕННІ

Огірки багаті двома основними елементами, які необхідні для здорового травлення: водою і волокнами. Вода може допомогти придушити гострі симптоми кислотного рефлюкса, тимчасово підвищуючи рН шлунка. Тим часом, волокна в шкірці огірка допомагають їжі швидше проходити через кишечник і вчасно водитися з організму.

8. ОГІРКИ СПРИЯЮТЬ СХУДНЕННЮ

Завдяки низькій калорійності огірків, людина відчуває насичення, але не поправляється. Таким чином, організм одержує всі необхідні корисні компоненти, уникаючи зайвої ваги.

9. КОНТРОЛЬ ТИСКУ І НЕРВОВИХ ІМПУЛЬСІВ

Огірки містять калій, що сприяє підтримці кров’яного тиску на належному рівні. Він також допомагає контролювати передачу нервових імпульсів, скорочення м’язів і роботу серця.