Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Діагноз завдяки улюбленій страві


23.02.2012

Експерти вважають, що уподобання в їжі або несподівані смакові бажання сигналізують про те, чого бракує твоєму організму. Улюблені продукти можуть вказувати на те, які в тебе проблеми зі здоров`ям. І навіть можуть допомогти при постановці діагнозу.

Шоколад і цукерки. Сигнал про гормональні порушення. Слід перевірити щитоподібну залозу та відвідати гінеколога. Також тяга до солодощів і шоколаду може бути ознакою того, що ти почуваєшся нещасною, тобі бракує уваги, любові й турботи близьких людей.
Горіхи. Часто хочеться погризти арахіс, мигдаль або фундук? Твоєму організму бракує вітаміну Е, який є цінним антиоксидантом, допомагає організму боротися зі стресом.
Морозиво. Тяга до морозива, навіть у зимовий період, вказує на дефіцит кальцію в організмі.
Солоні огірки і морква по-корейськи. Багато хто вважає, що тяга до солоного – перша ознака вагітності. На жаль, це не завжди так. Якщо тобі весь час хочеться солоного, твій організм подає сигнал SOS про те, що йому бракує корисних мікроелементів і мінералів, а також здорового сну. Можливо, настав час переглянути свій зайнятий робочий графік і знайти в ньому час на відпочинок.
Перець і часник. Бажання з`їсти щось перчене та з часником – сигнал про проблеми з травленням. Це особливо актуально, якщо у твоєму раціоні багато жирної їжі, з якою твій ШКТ не може впоратися й потребує допомоги.
Свіжа морква і апельсини. Твій організм сигналізує про дефіцит бета-каротину.
Свіжа капуста. Увесь час хочеться хрумтіти свіжою капустою? Можливо, в тебе проблеми з роботою кишечнику, зокрема з його своєчасним очищенням.
Кислі фрукти та ягоди. Тягне з`їсти лимон без цукру, ківі або журавлину? Твоєму організму бракує вітаміну С. Не ігноруй ці сигнали, можливо, саме своєчасне поповнення запасу вітаміну С захистить тебе від спалаху застуди та грипу.
Креветки і морепродукти. Твоєму організму бракує йоду.
Какао або гречка. Тяга до цих двох продуктів вказує на дефіцит магнію.