Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Діти Другої світової війни очима сучасних дітей»


13.02.2013

У цьому році виповнюється 70 років з початку визволення Дніпропетровщини від фашистських окупантів.

- Віддаляючись у часі, Велика Вітчизняна війна не стирається у нашій пам’яті. І сьогодні поряд з нами проживають 130,5 тис. ветеранів війни, в тому числі 10,5 тис. інвалідів війни та 20,5 тис. учасників бойових дій. Ми створюємо усі умови для того, щоб живі свідки однієї з найтрагічніших сторінок нашої історії мали гідне соціальне забезпечення, відчували нашу увагу і турботу, - наголосив голова обласної ради Євген Удод.
Разом з тим сьогодні необхідно посилювати патріотичне виховання підростаючого покоління, розвивати у них шанобливе ставлення до ветеранів. Це, на переконання Євгена Удода, є ознакою цивілізованого суспільства.
- Наше завдання – навчити наших дітей та молодь поважати й цінувати тих, хто подарував їм щастя жити під мирним небом у вільній країні. Тому я запрошую молодіжні й дитячі громадські організації взяти участь у міжнародному конкурсі проектів на тему «Діти Другої світової війни очима сучасних дітей», який проводиться Міжнародним Фондом «Взаєморозуміння та толерантність», - зазначив Євген Удод.
Конкурсом передбачено вивчення історії нашого народу в роки Другої світової війни шляхом діалогу з живими свідками, пропаганда ідей гуманізму через призму дитячої творчості. У рамках проекту передбачається проведення заходів по збереженню пам’яті про долю дітей у роки Другої світової війни за участю представників різних поколінь; проведення історичних досліджень із залученням свідків історії; організація та проведення спільних творчих заходів за участю представників різних поколінь. Кінцевий термін подання заявки та всіх необхідних документів 31 березня 2013 року. Детальніша інформація – на сайті nttp://www.toleranz.org.ua/uk/conponent/content/article/41-projects/225-programa-ist-2013. В облраді питання моніторингу відкритих конкурсів покладено на ресурсно-інформаційний центр обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Тел. (056) 742-99-14.

Відділ з питань зв’язків з громадськістю та пресою обласної ради.