Поточний № 4 (1431)

30.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Для боротьби з вогняною стихією


12.07.2012

Для боротьби з вогняною стихією

Дніпропетровщина жнивує. На жаль, цьогорічний урожай не радує. Дбайливо зібрати і зберегти зерно, не допустити його втрат через пожежі - такі завдання поставив губернатор області О. Вілкул на виїзній нараді, присвяченій протипожежному захисту сільгосппідприємств Дніпропетровщини, що відбулась 5 липня на полях СТОВ «АГРОС», Солонянського району.
Генеральний директор СТОВ «АГРОС» Геннадій Печений розповів, що всі 4 комбайни, які працюють в полі, обладнані сучасними вогнегасниками, лопатами, хлопавками. На полі постійно чергує трактор з плугом, щоби при потребі відрізати місце загоряння і локалізувати його. А також при збиранні врожаю до поля підвозяться цистерни з водою.
Перед учасниками наради була представлена сучасна техніка Головного територіального управління МНС України в Дніпропетровській області, зокрема пожежні автомобілі АЦ-40(130), АЦ-40(131), АЦ-40(53213) та оперативний автомобіль «Нива-Шевроле». До речі, пожежники продемонстрували цю техніку в дії, швидко загасивши запалені острівки вогню.
Загалом на Дніпропетровщині діє 15 підрозділів місцевої пожежної охорони, а також створено 15 місцевих пожежних добровільних дружин, організовано свої пожежні загони на сільгосппідрозділах, - завірив начальник Головного територіального управління МНС у Дніпропетровській області Віктор Бутківський. Їхній обов’язок - приборкати спалахи вогняної стихії.
Однак, і на цьому особливо наголошувалось, краще попередити і не дати вогню вийти з-під контролю. І тут потрібна відповідальність кожного - від голів райдержадміністрацій, керівників агроформувань до механізатора, тракториста, водія. Оскільки за такої спеки і засухи лише один незагашений недопалок, кинутий на узбіччя дороги в лісосмугу, чи з кабіни комбайна, трактора на поле, може завдати непоправної шкоди.

Для боротьби з вогняною стихією

Яна Весна,
Солонянський район, Дніпропетровська область.