Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Для ризикованих i веселих


28.09.2017

У Дніпровському державному цирку стартував новий сезон

На дві години оновлена циркова арена перетворюється на «Територію ризику»,  над якою парять повітряні гімнасти під керівництвом Михайла Севрюкова - багаторазові переможці Міжнародних фестивалів, золоті призери фестивалю «Луна Азії».  На повітряній рамці, ніби космічні гості,  під самими куполом цирку граціозно виконують сміливі трюки акробати під керуванням Ольги Петрик.
Із захопленням можна спостерігати за ризикованими стрибками і потрійним сальто групи акробатів на турніках з батутом під керуванням Ігоря Байбака. Вони призери багатьох конкурсів, учасники фестивалів у Китаї,  Будапешті, Варшаві, Москві і  бронзові призери фестивалю в Монте-Карло. Протягом 22 років професійні спортсмени шліфують і доводять до найвищої досконалості за технікою виконання і за рівнем складності свій неординарний цирковий номер.
Для дітей надзвичайно цікавими будуть виступи дресирувальників Ніни Бойко і Андрія Спектора. 
Як розповіла журналістам Ніна, сюжетний номер «Двірник» вона вигадала сама. Її розумний партнер чорний пудель Тузик три роки вивчав роль бешкетника, який викидає сміття з урни, і закоханого кавалера, який підносить дамі троянду.  Іноді Тузик вередує, тому Ніна вирішила підготувати для Тузика дублера. Ним став син Тузика - пудель на прізвисько Кабанчик. Молодий артист не пішов характером у батька, зате розумом і кмітливістю вдався у нього. І тепер, якщо у Тузика болить голова, на манеж виходить його син молодий  Кабанчик. Взагалі Ніна Бойко прекрасно володіє дресурою собак. Її милі і слухняні далматинці не залишать нікого байдужими, особливо коли ходять на задніх лапах або крутять хула-хупу.
Андрій Спектор уже підкоряв дніпровський манеж на своїх буйногривих конях. Вмілий наїзник, він щоразу дивує глядача своїми виступами з хлистом, яким збиває запалені свічки на підставці. А його шість різнобарвних шотландських  поні – це  зразок довершеної класичної дресури коней. 
Дарувати радість  дітям і дорослим – так бачить свою  найголовнішу задачу клоун Живчик, який  дуже схожий на знаменитого радянського Карандаша. Тому на «Території ризику»  буде весело і цікаво. Приходьте – і ви у цьому  переконаєтесь.
Яна ОЛЕКСЮК.