Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Для тих, хто постує


03.04.2019

ДЛЯ ТИХ, ХТО ПОСТУЄ
Мариновані шампіньйони. 500 г шампіньйонів, 5 ст. ложок олії, 5 ст. ложок води, 2 ст. ложки оцту, ч. ложка солі, неповна ч. ложка цукру, 10 горошин чорного перцю, лавровий лист, 2-3 великих зубки часнику.
Гриби помити, великі порізати на половинки або четвертинки, дрібні залишити, як є. Часник нарізати на четвертинки. Скласти всі інгредієнти в каструлю і довести до кипіння. Кип’ятити 3-4 хв. на слабкому вогні, винести на холод і тримати 2-3 год. у маринаді. При подачі на стіл можна посипати кропом.
Грибочки виходять дуже смачними - кислота, сіль і цукор в маринаді добре збалансовані. Ця чудова закуска може зайняти місце як на обідньому, так і на святковому столі.
Ікра з хліба та часнику. 200 г пшеничного хліба,  три середніх головки часнику, 20 шт. волоських горіхів, 2 ст. ложки олії, 15 г лимонного соку. 
Часник розітріть із сіллю, додайте подрібнені ядра волоських горіхів і знову розітріть. Намочені у воді скибочки хліба відіжміть і змішайте з часниково-горіховою масою. Отриману масу збийте дерев’яною ложкою, поступово підливаючи олію, до утворення пюре і приправте лимонним соком.
Ікра з буряків. 3-4 буряки, солоний огірок, 3-4 зубки часнику,  цибулина, 2 ст. ложки олії, оцет, сіль, перець за смаком.
Огірки, часник і попередньо зварені буряки почистити, цибулю нарізати, злегка обсмажити на олії. Підготовлені овочі пропустити через м’ясорубку, заправити оцтом, сіллю, перцем, олією, добре перемішати.
Салат з квасолі. Півтори склянки квасолі, солоний огірок, яблуко, цибулина, гірчиця, сіль, перець, зелень, олія.
Квасолю зварити у підсоленої воді (якщо в вас бракує часу, можна додати до води ч. ложку без верху цукру), остудити. Додати нарізаний кубиками солоний огірок, яблуко, невелику цибулину, гірчицю, сіль, перець, заправити олією. Перед подачею на стіл посипати зеленню петрушки. 
Пісний торт. Тісто: склянка розсолу з огірків, 0,5 склянки олії, 0,5-1 склянка цукру, 1 ч. ложка без верху соди, борошно. Для перемазування: варення, горіхи. 
Всі складові для тіста, крім борошна, з’єднати і перемішати. Додати борошно і замісити м’яке, еластичне тісто. Розділити його на кілька частин. Кожну розкачати і випікати до рум’яності, швиденько. Коржі змастити варенням і за бажанням посипати подрібненими горіхами. Без горіхів коржі будуть краще триматися один одного. Але з горішками набагато смачніше, особливо хто їх любить. 
Поставте торт під прес на холод, щоб просочився.